Suzuki-Torben forfølger Thorning-Schmidt

Selvom Sass Larsen har trukket stikket på sig selv som toppolitiker, så vil sagen om hans uheldige bekendtskaber forfølge Helle Thorning som statsminister.

 Den nu tidligere topsocialdemokrat Henrik Sass Larsen holdt sig væk fra Christiansborg fredag og slap dermed for at uddybe sit dramatiske fald fra magtens tinder.
      Det samme gjorde partiformand Helle Thorning-Schmidt (S), som - i skyggen af Sass-sagen - brugte dagen på de fortsatte forhandlinger på Hotel Crowne Plaza i Ørestad om et nyt regeringsgrundlag.
      Men det betyder ikke, at de - og især Thorning - slipper for at forholde sig til den prekære sag fremadrettet. Den snart afgående udviklings- og integrationsminister Søren Pind (V) beskylder direkte Thorning for at lyve om sagens fulde sammenhæng.
      - Det afgørende er jo ikke, om hun lyver. Det må man lægge til grund, hun gør. Det afgørende er, om det er OK, at en statsministerkandidat lyver, f.eks. i sager, der vedrører personoplysninger. Ærlig talt er jeg splittet på det, skriver han på Facebook og kalder det for et "generelt karaktertræk" hos Thorning.
      Blandt de borgerlige partier er strategien, at Thorning skal bombarderes med spørgsmål om sagen i folketingssalen, hvor hun kommer til at svare under ministeransvar. De første spørgsmål er allerede røget af sted fra afgående finansminister Claus Hjort Frederiksens (V) side, og målet er at bruge sagen til at give Thorning så svær en start som muligt i Statsministeriet.
      Pia Kjærsgaard blandede sig fredag også i balladen. Hun vil ligeledes kræve en forklaring fra S-formanden. Dansk Folkepartis leder mener, at sagen er et billede på manglende dømmekraft.
      - Det er naturligt, at Sass' bekendtskaber smitter af på Thorning. Det drejer sig om en ny statsministers dømmekraft, og hun har et indgående og nært kendskab til Sass efter mange år, hvor han har været hendes højre hånd, siger hun.
      Meget tyder på, at Henrik Sass Larsens møde med Bandidos-rockeren Torben Ohlsen Jensen - også kaldet Suzuki-Torben - ikke er den eneste årsag til, at der er problemer med at få Sass sikkerhedsgodkendt som minister.
      Det handler angiveligt også om Sass Larsens mangeårige venskab med den lokale socialdemokrat i Køge, Tommy Kamp, som kender rockeren Torben Ohlsen Jensen siden barndommen.
      Yderligere er Kamp sigtet i en sag om bestikkelse, ligesom han er dømt for spirituskørsel og ifølge Ekstra Bladet driver omgang med hærdede kriminelle i Køge og omegn.
      Over for DR Update forsvarer Tommy Kamp Henrik Sass Larsen, men erkender også, at han selv kan være problemet.
      - Der er intet i den mands liv, der gør, at han skulle være en sikkerhedsrisiko. Det eneste, der kan gøre noget her, det er, at han kender mig, siger Kamp.
      Mens Thorning forhandler og Sass-sagen er talk of the town på Christiansborg, så spekuleres der også i, hvem der så skal være finansminister i Thornings regering.
      Efter alt at dømme bliver det den i offentligheden relativt ukendte Bjarne Corydon.
      Internt er han dog et tungt navn og betegnes som ubetinget loyal over for Thorning - og han er i øvrigt tæt med Henrik Sass Larsen. Han har de seneste seks år arbejdet som stabschef for Helle Thorning-Schmidt, og han sidder i disse dage med ved bordet i de hemmelige forhandlinger om et regeringsgrundlag på Hotel Crowne Plaza.
      Selv vil han dog ikke forholde sig til favoritrollen.
      - Det er Helle Thorning, der skal bestemme, hvem der skal være ministre i den nye regering, siger han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Skomager Helsingør

playSkomager meldt til politiet: ”De kunne bare have spurgt mig, om jeg må holde åbent”

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere