Supermarkedskæde glæder socialt udsatte med gratis påskemad

Selvom coronavirus har det med at lægge en dæmper på festlighederne, så er der et lille lyspunkt for udsatte familier her i påsken. Lidl har nemlig valgt at donere overskydende madvarer til udsatte familier.

Sild, fiskefileter, tarteletter og lun leverpostej. For mange er den overdådige påskefrokost en selvfølge. For andre er det en luksus, som pungen ikke rækker til.

Derfor har supermarkedskæden Lidl i samarbejde med hjælpeorganisationen Blå Kors for fjerde år i træk valgt at hjælpe udsatte familier, socialt udsatte og beboere på botilbud ved at donere overskudsmad fra butikkerne.

Det skriver Lidl i en pressemeddelelse.

- Som landsdækkende dagligvarekæde er vi i Lidl bevidste om vores sociale ansvar. Et ansvar, hvor vi gennem vores samarbejde med Blå Kors siden 2017 har hjulpet nogle af de allermest trængte familier og socialt udsatte med overskudsmad fra nogle af vores butikker, siger administrerende direktør i Lidl, Dirk Fust. 

quote Det seneste år med corona har presset familierne yderligere, så poserne med overskudsmad skal nok blive taget godt imod.

Christian Bjerre, generalsekretær i Blå Kors Danmark

Maden blev afhentet fra Lidl-butikkerne den 31. marts og bliver i løbet af skærtorsdag delt ud til Blå Kors' familienetværk, væresteder og botilbud.

Over ét ton mad doneres

27 Lidl-butikker er udvalgt til at donere overskudsmaden, som består af frugt og grønt, kølvare og kød. 

Fem af dem er beliggende i Københavnsområdet.

Lidl Danmark oplyser til TV 2 Lorry, at det er over ét ton overskudsmad som Blå Kors' frivillige hentede i Lidl-butikkerne onsdag.

Generalsekretær i Blå Kors er ikke i tvivl om, at indsatsen har betydning.

- Vi kan sammen med Lidl gøre en forskel i påsken for mennesker, som ikke har meget at gøre godt med. Eksempelvis har vores familienetværk kontakt med 2.000 børn og voksne, og her er det tydeligt, at mange kæmper med at få dagligdagen til at hænge sammen økonomisk, siger generalsekretær i Blå Kors Danmark, Christian Bjerre. 

Han fortsætter:

- Det seneste år med corona har presset familierne yderligere, så poserne med overskudsmad skal nok blive taget godt imod. Det har en kæmpe betydning for vores sociale arbejde, at en stor virksomhed som Lidl støtter op om os og de mennesker, vi rækker ud til.

quote Vi ved fra tidligere, at maden bringer stor glæde og lettelse hos vores familier.

Helle Aaen, leder af Familienetværket Filippavej

Påskedonation bringer glæde

Et af de steder som modtager påskedonationer fra Lidl er Familienetværket på Filippavej på Frederiksberg. Udover til deres eget netværk, åbner de op for familier i det boligsociale område “Stjernen” på Frederiksberg, hvor de i forvejen har et samarbejde.

- Det er en kæmpe glæde at formidle gratis mad til familierne. Vi ved fra tidligere, at maden bringer stor glæde og lettelse hos vores familier, og vi ser særligt et stigende behov i denne coronatid, hvor børn har været mere hjemme, og madbudgettet været yderligere presset, siger Helle Aaen, som er leder af Familienetværket Filippavej på Frederiksberg.

Lidl har en målsætning om at reducere sit madspild med 50 procent inden 2030 sammenlignet med 2017.