Sundhedsrum kan bruges som ulovligt fixerum

- Vi kan ikke forhindre narkomanerne i at tage hårde stoffer i sundhedsrummet. Det erkender initiativtagerne til det sundhedsrum, som åbner i morgen på Vesterbro.

I sundhedsrummet, som drives af Københavns Kommune og foreningen Dugnad Vesterbro, kan narkomaner få rene kanyler og en snak om deres sundhed og misbrug.
Men der må ikke indtages ulovlige stoffer - sådan et sted hedder et fixerum - og det er ulovligt, har Folketinget besluttet.
Alligevel må både Dugnads formand, Michael Lodberg Olsen, og Københavns socialborgmester Mikkel Warming (Ø) erkende, at der kan fixes i sundhedsrummet, fordi toiletterne ikke bliver overvåget.
- Hvis det skulle ske, at en enkelt narkoman slipper gennem kontrollen, vil det være meget småligt, hvis Folketinget af den grund beslutter at lukke sundhedsrummet, siger Mikkel Warming til P4 København.
Der vil blive fikset ulovligtOg at der vil blive fikset - selvom det ikke er tilladt - er uundgåeligt, erkender Dugnads formand, Michael Lodberg Olsen.
- Det kan vi ikke undgå. Selv på Hovedbanegården, hvor man ellers har sat lys op, bliver der fikset på toiletterne, så det kan vi nok ikke undgå, siger han.
Og det passer faktisk én af naboerne til sundhedsrummet, nemlig Rysensteen Gymnasium, helt fint. Det siger rektor Gitte Transbøll:
- Det er fint for mig. Det er bedre, at narkomanerne i vores nærområde fikser under ordnede forhold, end at de gør det i vores skolegård eller på vores toiletter, siger hun.
Sundhedsrummet er et tre-årigt forsøgsprojekt, hvor Københavns Kommune samarbejder med foreningen Dugnad Vesterbro.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere