Sundhedsminister råber unge og raske op på Facebook

Sundhedsminister Magnus Heunicke sender en kraftig opfordring til danskerne: Følg vores anbefalinger.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) har taget versaler i brug i et nyt Facebook-opråb til danskerne tirsdag morgen.

Hans budskab er, at alle skal følge myndighedernes anvisninger om at holde afstand. Og særligt vil han ruske op i dem, der selv er unge og raske: 

"JO, DET GÆLDER ALLE. DU RISIKERER AT BLIVE EN DEL AF EN DØDBRINGENDE SMITTEKÆDE, SOM I ENDEN HAR ET BARN MED NEDSAT IMMUNFORSVAR, EN KRONISK PATIENT ELLER DIN EGEN FAR ELLER MOR. DEN HER VIRUS SMITTER LANGT MERE OG ER LANGT MERE BRUTAL OVER FOR HELE SAMFUND, END NOGET VI NORMALT KENDER TIL." 

Sådan lyder det for eksempel i opslaget, som er ledsaget af nedenstående video:

Minister: Hjælp vores sundhedsvæsen 

Coronavirus er en familie af virus, der kan være årsag til milde forkølelser - men også til alvorlige infektioner i luftvejene. 

Derfor har myndighederne den seneste tid lavet flere og flere nationale tilag, der skal bremse smitten.

- Men epidemien er i gang nu. Vi kan ikke undgå den længere. Men vi kan sætte en kraftig dæmper på den voldsomme stigning. Og det er det nødvendigt, at vi gør nu. For vi ser store stigninger i antal indlagte. Det kan vores sundhedsvæsen ikke holde til. Det kan ingen landes sundhedsvæsener holde til, skriver sundhedsministeren i sit opslag på Facebook. 

quote AFSTAND GÆLDER ALLE. SELV MED DINE VENNER SKAL DU HOLDE FYSISK AFSTAND

Sundhedsminister Magnus Heunicke 

Han vil derfor kraftigt hanke op i den enkelte dansker, og understreger at alle har et personlig ansvar for at følge anbefalingerne om at holde afstand og begrænse fysisk kontakt.

- AFSTAND GÆLDER ALLE. SELV MED DINE VENNER SKAL DU HOLDE FYSISK AFSTAND, fortsætter Magnus Heunicke med store bogstaver. 

I skrivende stund tirsdag morgen er der over 900 danskere testet positiv for coronavirus, 62 er indlagt, 10 er på intensiv og 4 er døde. Siden torsdag er kun alvorligt syge blevet testet, så det reelle antal smittede kan dog være langt højere.  

- Tak. Hvis der ikke er flere spørgsmål, så vil jeg gå tilbage til arbejdet. Pas på jer selv og jeres kære, slutter ministeren.