Sundhedsminister efter mæslingeudbrud: "Vaccine bliver gratis"

Tre danskere blev på kort tid smittet med mæslinger i sidste uge. Det fik Statens Serum Institut til at udsende et advarsel om udbrud, og nu er Sundhedsministeren gået ind i sagen.

I sidste uge nåede antallet af personer, der er smittet med mæslinger i hovedstadsområdet, op på tre personer.

Statens Serum Instititut udsendte herefter en pressemeddelelse, hvoraf det fremgik, at de tre mæslingetilfælde vurderes tli at være en del af et reelt udbrud.

Mæslinger, der har været anset for at være udryddet i Danmark i en længere årrække, er nemlig på hidsig fremfærd hos flere af vores nabolande.

I 2017 fik mere end 20.000 europæere konstateret den frygtede virus. 

Gratis vaccine til alle

Derfor har regeringen og Sundhedsminister Ellen Trane Nørby, V., besluttet, at MFR-vaccinen, der er en del af børnevaccinationsprogrammet, skal gøres gratis for alle voksne danskere.

Det skriver BT.

- Vi kan desværre se, at der er et mæslingeudbrud i gang. Og vi har haft flere tilfælde herhjemme alene bare i den tid, jeg har været sundhedsminister. Selvom mæslinger officielt er elimineret i Danmark, så kan vi se, at flere af vores nabolande har mange tilfælde af sygdommen. Samtidig rejser folk mere og mere. Og så er der risiko for, at man får sig en uhyggelig gæst med hjem fra rejsen. Derfor har regeringen besluttet, at vi stiller MFR-vaccinen til rådighed for alle fra 1. april, siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby til BT. 

Mæslingeudbrud en del af udenlandske udbrud

De tre mæslingetilfælde, som har ramt borgere i Københavnsområdet kan spores tlibage til udbrud fra Storbritannien, Irland og Frankrig. Ifølge sundhedsministeren er det derfor vigtigt at få sat hårdt ind nu.

- Vi gør det, for at vi kan undgå sygdomsspredning herhjemme, som vi har set i vores nabolande. Mæslinger kan være en voldsom sygdom for svækkede ældre og for unge børn, som ikke er vaccinerede. Og så er der en stor generation, som er vokset op uden MFR-vaccinen. Og derfor har de sundhedsfaglige personer, jeg rådgiver mig med, anbefalet, at vi gør MFR-vaccinen gratis tilgængelig for alle, siger Ellen Trane Nørby til BT.

Hvis du ønsker MFR-vaccinen, som bliver gjort fra 1. april, kan du kontakte din egen læge. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

e688273b-7a68-4555-9378-e2867f73362f-w_960

Kommune vinder pris for at opspore børn i mistrivsel

child drinks

playAlexanders idé slukker tørst i flygtningelejr: Vil sælge en halv million i 2021

20140629-134614-l-1920x1283we.jpg

playNy ”opsigtsvækkende” forskning fra Ballerup kan ændre akutberedskaber i hele verden

sengeløse

Kommune med færrest sygedage blandt sosu'er: "Borgere får en bedre hverdag"

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere