Sundhedsminister: Der skal være råd til ny medicin

Sophie Løhde (V) mener, at der både skal være råd til ny, dyr medicin samt til flere læger på sygehusene.

Sundhedsvæsnet skal have råd til både flere læger og sygeplejersker samt ny og dyr medicin til de danske patienter.

Sådan lyder det fra sundhedsminister Sophie Løhdes (V) i debatten om, at eksempelvis en meget dyr behandling til patienter med den sjældne sygdom cystisk fibrose, kan blive en bombe under regionerne, som ikke må fravælge dyr medicin.

- Regeringen prioriterer sundhedsvæsnet højt, og det vil man også se, når vi går i gang med de kommende økonomiforhandlinger med de danske regioner, siger hun til TV2 News.

På spørgsmålet om, hvorvidt dét betyder, om der kommer en særbevilling fra regeringen, så der bliver råd til det hele, lyder det fra ministeren:

- Vi skal sørge for at have råd til, at det danske sundhedsvæsen også fremadrettet kan give kræftpatienterne den bedste behandling, så det ikke er forsikringspolicen eller pengepungen, der skal afgøre, om man som dansk patient kan få den behandling, som man har behov for.

Over for TV 2 siger hun, at man "selvfølgelig" også kommer til at få flere sygeplejersker og flere læger på sygehusene i de kommende år.

Ministeren understreger, at regeringen ikke har planer om at indføre et prioriteringsinstitut, der skal prioritere, hvilken medicin - og om det skal være den dyreste og bedste - sundhedsvæsnet skal indkøbe og benytte sig af.

Netop et prioriteringsinstitut har ellers været foreslået af både Alternativet og SF.

SF mener, at det skal være op til politikerne på Christiansborg at vurdere, om et givent medicinsk præparat skal med på finansloven, eller om det er for dyrt.

Behandlingen mod cystisk fibrose, Orkambi, vil ifølge Information koste to millioner kroner årligt per patient. Det betyder, at ekstraregningen samlet set ender på en lille halv milliard kroner, hvis medicinen godkendes til brug i Danmark.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

25_seconds

playHus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere