Sundhedsklinik får egen aftenlæge

Der vil være en læge til stede fra klokken 7 morgen til 22 aften alle ugens dage i Helsingørs kommende sundhedshus i Murergade, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Efter at de praktiserende læger har sagt nej til at flytte lægevagten ned som nabo til Helsingørs ny sundhedshus, har Region Hovedstaden besluttet selv at stille med en hospitalslæge.

Lægen skal ikke være direkte tilknyttet sundhedshusets akutklinik, men skal kunne stå stand by og være faglig back up for den behandlersygeplejerske, som bemander akutklinikken. Det oplyser direktør Suzanne Aaholm, Nordsjællands Hospital, da hun i går på et pressemøde redegjorde for det nordsjællandske sundhedsvæsens opgavefordeling, når Helsingør Hospital lukker efter nytår.

- Regionsrådet ønsker en læge på stedet, fordi folk der er for syge til akutklinikken kan møde frem alligevel. Vi forventer at få en bevilling til formålet, og vi arbejder på at finde en god løsning. Men hvilke arbejdsopgaver lægen derudover får om aftenen er endnu ikke besluttet, siger hun.

Hospitalsdirektøren siger, at der er et ønske om at integrere lægevagten med sundhedshuset. At der er en hospitalslæge til stede i hele åbningstiden opfylder også de praktiserende lægers krav, hvis de skal være nabo til sundhedshuset.

- Hvis det bliver tilfældet, har vi ingen problemer med at flytte ind. Men det var ikke det indtryk vi fik, da vi forhandlede med regionen i sidste uge, siger Birgitte Alling Møller, formand for de praktiserende læger i Hovedstaden. Men hospitalslægen udstationeres kun i sundhedshuset i Helsingør, fordi lægevagten har sagt nej til at flytte fra Helsingørs hospital til sundhedshuset.

- Sådan spiller klaveret ikke. Præmissen for sundhedshuset er, at der skal være en eller anden for for lægedækning. Vi stiller med en læge for at berolige folk. Men i det øjeblik lægevagten flytter ind, så forsvinder vores læge ud af ligningen, siger koncerndirektør Svend Hartling, Region Hovedstaden.

Lukningen af Helsingør Hospital senest 1. februar betyder at Nordsjællands patienter fremover skal betjenes på hospitalerne i Hillerød og Frederikssund, der bliver ét hospital på to adresser. I den forbindelse øges sengetallet i Frederikssund fra 80 til 183 sengepladser i løbet af januar 2013.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere