Sundbus-plan endte i forlis

Flere måneders forhandlinger mellem Helsingør Kommune og et konsortium med udgangspunkt i den norske rederi-mastodont Eitzen om at genoptage den populære Sundbus-passagerrute mellem Helsingør og Helsingborg endte sent i mandag aften i et sammenbrud. Det skete på et møde for lukkede døre i Helsingør Havnebestyrelse Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Vi troede simpelthen ikke på deres koncept. For det handlede om, at indsætte de to kæmpefærger, som vi mener har alt for stor kapacitet. Vi frygtede, at der var tale om, at ejerne bare ville sejle i sommersæsonen for at minimere tabene, inden de kan få solgt skibene siger borgmester Johannes Hecht-Nielsen(V), som er formand for havnebestyrelsen til Frederiksborg Amts Avis.
Endvidere har det øjensynligt spillet ind i afgørelsen, at rederikonsortiet havde krævet meget lempelige vilkår omkring gæld og havneleje, før det ville genstarte ruten.
Det var selvsamme norske rederi Eitzen, som også stod bag rederiet ACE Link, som gik konkurs med en kæmpegæld i januar i år. I I to år havde rederiet uden held satset stort på ruten med to kæmpefærger, som viste sig at have alt for stor kapacitet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20200702-092517-A-1920x1369we

Priser på op til 10 millioner kroner: Forældrekøb boomer i København

parkering p-plads parkeringsplads

Røde partier vil begrænse biler i København – men har netop stemt for 167 nye p-pladser

tomme tog

Rejsende kan ikke få plads trods halvtomme tog - pladsbilletter bliver ikke brugt

Lynghøjskolen Roskilde

Forældre banker i bordet: Kommune vil have vendeplads og boliger på skoles grønne område

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere