Studerendes blokade slut efter rektormøde

De studerende på Københavns Universitet, der har blokeret undervisningen siden mandag, har valgt at stoppe aktionen efter løfter fra rektor Ralf Hemmingsen.

De studerende på Institut for Geografi og Geologi på Københavns Universitet (KU) er klar til at vende tilbage til klasseværelserne efter to dage med blokade. Det sker efter et møde med universitetets rektor, Ralf Hemmingsen.

På trods af, at de studerende ikke har fået indfriet deres primære krav om mere end et halvt år med obligatoriske kurser på studiet, er de alligevel tilfredse.

- Vi har fået lovning på, at rektor vil forsøge at få politikerne til at tilføre flere penge til KU. For os er det en stor sejr, siger talsmanden for de studerende på Institut for Geografi og Geologi, Emil Bach Madsen, og fortsætter:

- Vi får desuden øget indflydelse på beslutningerne på fakultetet, hvilket er positivt på et universitet, hvor de studerendes indflydelse i forvejen er lav.

Han fortæller, at Ralf Hemmingsen videreformidlede løfterne tirsdag eftermiddag foran omkring 400 demonstrerende studerende, som var samlet på Frue Plads i København.

De studerendes protester er en reaktion på, at et stort antal undervisere på studiet er blevet fyret inden for de seneste tre år.

Efter mødet med de studerende er rektor Ralf Hemmingsen ligeledes klar til at se fremad.

- Jeg er indstillet på at nedsætte en taskforce, der kan undersøge, hvad universitetet kan gøre for at forbedre mulighederne for at rekruttere til disse uddannelser. Og jeg vil gerne tilbyde de studerende at deltage i det arbejde, siger Ralf Hemmingsen i en pressemeddelelse.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik