Studenter får smæk til eksamen

Når landets kommende studenter i disse uger får deres skriftlige karakterer, vil de fleste ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten opleve, at eksamenskarakteren ligger et pænt stykke under årskarakteren.

Foto: TV2/Lorry

Landsgennemsnittet har i de seneste tre år været 6,7 i de skriftlige årskarakterer, men kun 6 til eksamen. Faldet på 0,7 fremgår af en opgørelse, som KL's nyhedsbrev, Momentum, offentliggør i dag.

På Hvidovre Gymnasium, hvor faldet er på knap to karakterpoint - fra 5,6 i årskarakter til 3,7 ved eksamen - er en del af forklaringen, at mange af eleverne ikke selv laver de løbende eksamensopgaver, men til eksamen er de på egen hånd, og så rammer karakterhammeren.

»Vi har haft alvorlige problemer med snyd. Nogle henter opgaver fra internettet, og andre får deres familie til at skrive dele af deres opgaver,« fortæller rektor Kirsten Jensen, som tilføjer, at man er i færd med at løse snyd-problemet.

Desuden spiller følelser ifølge rektorforeningens formand Jens Boe Nielsen en vis rolle. Når en lærer kender en elev, som ligger og vipper mellem to karakterer, kan man være tilbøjelig til at give eleven den højeste af de to.

»Men når det er to fremmede censorer, er der kold og kynisk afregning,« siger han til Jyllands-Posten.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik