Strid om P-licenser kan bremse delebiler i København

Københavns Kommune skal i denne uge tage stilling til, hvilke delebiler der skal tildeles favorable parkeringslicenser. Venstre-ordfører vil rejse sagen i Folketinget.

I løbet af denne uge skal Københavns kommunens teknik- og miljøforvaltning med borgmester Morten Kabell (EL) for bordenden tage stilling til, hvilke typer delebiler der skal tildeles en favorabel parkeringslicens. Hos den nye aktør i byen - car2go - frygter man, at det kun er delebiler, der kører på el, der får adgang til de billige licenser. Det skriver Motor-magasinet, som er autobranchens fagblad.

car2go planlægger at gøre sin debut i den hovedstaden på onsdag med en flåde af små Smart-biler, men firmaet mener, at kommunen skyder sig selv i foden, hvis det som betingelse for at få tildelt en favorabel parkeringslicens, kræves, at bilen kører på el.

- Vi tror på elbiler og er ikke i tvivl om, at det er en del af fremtiden, men infrastrukturen med bare 22 kwh-ladestandere i København, der kan oplade en elbil på under en time, er slet ikke god nok til, at det giver nogen ide at lancere elbiler i København. Det vil hverken være brugervenligt, effektivt eller profitabelt, siger car2go's danske landechef Andes Kragelund.

Han bakkes op af Venstres kommunalordfører Jan E. Jørgensen, som også sidder i byrådet i nabokommunen Frederiksberg. Han er parat til at rejse sagen i Folketinget, hvis Købehavns kommune vælger at favorisere el-bilerne, skriver Motor-magasinet.

- Loven siger ganske klart, at det er ulovligt at fritage elbiler for parkeringsafgift. Det har vi erfaret på Frederiksberg, og andre kommuner - herunder Købehavn - har også måttet rette ind. Derfor vil det være hamrende usagligt, hvis Københavns kommune vælger at forfordele benzindrevne biler ved kun at tildele elbiler billige p-licenser. Den sag vil jeg se med alvor på og om nødvendigt rejse den i Folketinget, siger Jan E. Jørgensen til Motor-magasinet.

Motor-magasinet ville gerne have haft en kommentar fra Københavns teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL), men borgmesterens pressesekretariat meddeler, at han først ønsker at udtale sig, når indstillingen fra forvaltningen er kommet på plads. Det sker på et møde mandag i afdelingen for Byrum og mobilitet, skriver Motor-magasinet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

25_seconds

playHus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere