Strejkende i kommunale brandbiler

Beredskabschef Carsten Iversen fra Roskilde Brandvæsen møder nu kritik, fordi han lørdag lånte både brandbiler og en enkelt ambulance ud til de strejkende brandfolk, skriver DAGBLADET Roskilde.

De kommunale beredskabskøretøjer blev brugt som blikfang på Stændertorvet i Roskilde, hvor brand- og ambulancefolkene sammen med andre strejkende medlemmer af fagforbundet FOA delte løbesedler ud i anledning af den igangværende strejke.
Bag kritikken står Roskildes viceborgmester Bjørn Dahl (V), der ligeledes er formand for teknik- og miljøudvalget i Kommunernes Landsforening.
- Set fra et politisk synspunkt står Roskilde Kommune i arbejdsgiverrollen. Materiel - herunder beredskabskøretøjer - tilhører arbejdsgiveren, altså Roskilde Kommune. De skal ikke stilles til rådighed for en faglig kamp. Det er utænkeligt at forestille sig en strejke på det private arbejdsmarked, hvor de strejkende lånte køretøjer fra deres arbejdsgiver, mens konflikten var i gang. Derfor er der gået over stregen i dette tilfælde, siger Bjørn Dahl.
Han stiller samtidig spørgsmålstegn ved, hvem der har det juridiske ansvar for udrykningskøretøjerne, når de strejkende kører rundt i dem i forbindelse med strejkeaktiviteter.
Men ifølge juridisk chef i Roskilde Kommune, Finn Kittelmann, er det kommunen, der har det juridiske ansvar for køretøjerne uanset hvad.
Beredskabschef Carsten Iversen forklarer, at han havde givet lov til, at de strejkende kunne låne køretøjerne - også selv om de strejker for tiden.
- Jeg har det sådan, at tingene foregår stille og roligt. Så når de spørger, om de må bruge dem som blikfang, så er det ok for mig, også selv om det måske kan falde nogen for brystet, siger Carsten Iversen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere