Strejken ødelægger den bløde skolestart

- Jeg synes faktisk, at det er lidt ærgerligt, for jeg havde glædet mig meget til det. Sådan siger Ida på seks år fra Børnehaven Tusindfryd i Gladsaxe. Og der er stor skuffelse blandt børnehavebørn og forældre her til morgen erfarer P4 København.

Fra i dag lægger pædagogstrejken daginstitutioner i fem kommuner næsten øde. Og det er især uheldigt for de børnehavebørn, der skal begynde i skole efter sommerferien.
For maj måned er en særlig vigtig måned, når det gælder om at lette overgangen fra børnehaven til skolen. Her besøger børnene skolefritidsordningen og laver kufferter og skattekister, hvor der for eksempel er tre af børnenes favorit lege og sange fra børnehaven.
- Det er noget genkendeligt, og det er med til at lette overgangen fra leg til skole, forklarer Ann Brith Froböse, der er leder af Børnehaven Tusindfryd.
Og Idas mor, Jeanette Wedell-Brøndsted, er bekymret for fremtiden:
- Hvis strejken fortsætter længe, så får de måske slet ikke lov til at starte 1. juni. Og hvad gør vi så, for så har vi ikke nogen til knytning til en institution. Og lige pludselig nærmer sommerferien sig uden, at børnene har fået lov til at snuse til dagligdagen i fritidshjemmet, siger hun til P4 København.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere