Strandprojekt løber ud i sandet

Et stort fælles sandfodringsprojekt mellem Gribskov og Halsnæs kommuner er tæt på at kollapse. Politikerne i Halsnæs har svært ved at se det fornuftige i løsningen, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Et stort fælleskommunalt strandprojekt mellem Halsnæs, Gribskov og Helsingør kommuner er tæt på at løbe ud i sandet. Helsingør Kommune har i første omgang takket nej til at deltage, og nu følger Teknik- og Miljøudvalget i Halsnæs Kommune trop og siger også nej til at indlede et kommunalt samarbejde om at sikre de mange strande langs Nordkysten mod sanderosion.
- Projektet indebærer, at vi skal nedlægge en hel del af de eksisterende kystanlæg, som er både effektive, velfungerende og giver nogle hyggelige miljøer med laguner, som især er gode for børnefamilier, siger medlem af udvalget og tidligere viceborgmester Torben Hedelund (S), der derfor stemte nej til forslaget.
Projektet er udtænkt af Gribskov Kommune som et forsøg på at komme kommunens stranderosion til livs ved at tilføre Nordkysten sand på kunstig vis via skibe og pumper. Regningen for sandfodringen skal sendes videre til de mange tusinde grundejere, som befinder sig inden for en kilometer af kysterne. Og det mener borgmester i Halsnæs Kommune Helge Friis (S) ikke er rimeligt.
- Vi skal ikke bruge penge på undersøgelser, før vi kender grundejernes holdning, for det er i sidste ende dem, der kommer til at betale for det, siger borgmesteren, der derfor har tænkt sig at sige nej, når den om en måneds tid runder byrådet.
I Gribskov sidder en forbløffet borgmester og undrer sig over politikernes beslutning i Halsnæs Kommune.
- Jeg synes, de skal overveje det endnu engang og nærlæse projektet. De er naive, når de tror, at deres eksisterende kystsikringsværker er nok til at holde havet på afstand, siger borgmester Jan Ferdinansen (K) og understreger, at Gribskov Kommune vil fortsætte med planen alene hvis nødvendigt.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Sygeplejerske

Sygeplejerskernes varslede strejke er udskudt for nu

Nemlig.com

Københavns Kommune beskylder firma bag Nemlig.com for underbetaling af chauffører

minimumsnormering

Åben slagudveksling på rådhus om penge til minimumsnormeringer

Skindergade

Bilerne får det røde kort: Gader i København lukkes for biltrafik

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere