Støtten strømmer ind til Joy Mogensen

Ministerens tragiske dødfødsel har udløst en storm af dybfølte hilsner på de sociale medier.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Dybfølte hilsener strømmer i disse timer ind til kultur- og kirkeminister Joy Mogensen, der i weekenden fødte en dødfødt datter.

Joy Mogensens datter, Sarah, blev født tidligt lørdag morgen, men forinden havde lægerne kunnet konstatere, at datteren ikke længere var i live, og fødslen blev derfor sat i gang.

Læs også Kulturminister Joy Mogensen har mistet sin datter

Den tragiske nyhed har efterfølgende udløst et hav af kondolencer fra borgere og politiske kolleger på Christiansborg.

- Alle gode og varme tanker til Joy Mogensen, der står midt i enhver forælders allerværste mareridt. Min dybeste medfølelse, skriver Venstres nye partiformand Jakob Ellemann Jensen på Twitter.

Også Pia Kjærsgaard udtrykker sin dybeste sympati med den forhenværende Roskilde-borgmester.

- Så trist. At miste et barn er ubærligt. Mange tanker og kærlige hilsner til Joy Mogensen, skriver hun på Twitter.

- Mange varme tanker til vores alles kulturminister i en utrolig svær tid! Det er slet ikke til at rumme, og de rigtige ord er også svære at finde, skriver SF's partiformand, Pia Olsen Dyhr, på Twitter.

Joy Mogensen skrev tidligere på dagen et Facebook-opslag, hvor hun satte ord på sit tab.

- Min datter, Sarah, var ikke i live, da jeg fødte hende natten mellem fredag og lørdag. Og jeg er så utrolig ked af det.

 Jeg forsøger at affinde mig med, at det ikke er alting i livet, der kan forklares eller give mening, skrev Joy Mogensen.

I kølvandet på den triste nyhed udsendte Statsministeriet en pressemeddelelse, hvor ministeriet opfordrer pressen og offentligheden til at respektere, at Joy Mogensen kan få fred til at håndtere sin sorg og komme sig over fødslen.

Statsminister: Et ubærligt tab

- At miste et barn er et helt ubærligt tab, og alle vores tanker er selvfølgelig hos Joy. Vores opgave nu er at give hende al den støtte og hjælp, som vi overhovedet kan, og sikre hende ro til, at hun kan bearbejde sorgen. Det beder jeg om, at alle vil respektere, siger statsminister Mette Frederiksen i pressemeddelelsen.

Læs også Joy Mogensen åbner op om sit ubærlige tab

Bisættelsen af Joy Mogensens datter vil blive holdt i stilhed og vil kun være for familien og de nærmeste.

Joy Mogsensen skriver i sit Facebook-opslag, at hun beder om ikke at få blomster, men i stedet om at man bidrager til Landsforeningen Spædbarnsdød i datterens navn Sarah Antoinet Mogensen. 

Du kan læse flere hilsner og kondolencer fra både kendte og politikere nedenfor.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik