Stort pres på ung borgmester

Socialdemokraterne i Køge Kommune har et altoverskyggende mål ved det kommende kommunalvalg: At bevare borgmesterkæden omkring halsen på 30-årige Marie Stærke.

Partiet har siddet på magten i Køge siden 1921, og det kommende valg bliver imødeset med stor spænding, skriver DAGBLADET Køge. Det skyldes ikke mindst uklarheden om, hvor populær Marie Stærke vil være denne gang hos vælgerne, sammenlignet med nu afdøde borgmester Torben Hansen. Han fik ved valget i 2005 hele 5766 personlige stemmer, mens Marie Stærke fik beskedne 355 personlige stemmer.Det er samtidig første gang, at Marie Stærke står i spidsen i en valgkamp.
En sejr for Socialdemokraterne i valgkampen er budgetforliget, som blev indgået sammmen med SF, De Radikale, Dansk Folkeparti og løsgænger Maria Jakobsen. Her blev de borgerlige partier sendt ud på sidelinien. Flertallets budget har samtidig karakter af en politisk aftale, der rækker flere år frem i tiden. De borgerlige partiers spidskandidater har selv erkendt, at budgetforliget har sendt borgmesterkæden et godt stykke væk fra dem.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere