Stort flertal fravælger efterløn blandt rige

62-årige John Funck Petersen fra Hillerød var så nedslidt efter 45 år på arbejdsmarkedet - blandt andet i Hillerød Kommunes vej- og park-afdeling - at han havde svært ved at følge med. Derfor valgte han at gå på efterløn den 1. december.

Han er dog en af ganske få, for Nordsjælland er den landsdel, hvor næstfærrest har valgt at gå på efterløn.
Således viser en opgørelse, at kun 22 procent af de 60-65-årige i Nordsjælland, er på efterløn, mens Bornholm og Nordjylland topper listen. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Ifølge arbejdsmarkedsforsker ved Ålborg Universitet, professor Flemming Ipsen, er det dog ikke så mærkeligt.

- Det hænger meget sammen med erhvervsstrukturen. Nordsjælland er meget vidensintensivt  og har mange højtuddannede. Steder som Bornholm og Nordjylland har en mere traditionel erhvervssammensætning, med landbrug og håndværkere, hvor faglært arbejdskraft og specialarbejdere er mere udbredt, siger han og påpeger at 80 procent af dem, der bruger efterlønsordningen er fra denne gruppe.

For John Funck Petersen og hans kolleger ville det dog være svært at skulle undvære efterlønnen.

- Der var en der blev, helt til han var 66 år. Han er sløj og går meget til lægen nu. Det var en fejl han, blev så længe. Og en anden kollega, der har lagt fliser, han er så slidt, at han går helt skævt, siger han til Frederiksborg Amts Avis og fortsætter.

- Hvis der ikke var efterløn, så må man jo blive ved, til man er 65, med alt hvad det indebærer af perioder med sygdom og sygedagpenge.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik