Storkunder falder på stribe i Roskilde Bank

Mens ledelsen i Roskilde Bank er begyndt at overveje etableringen af et ejendomsselskab til at opsamle ejendomme fra deres nødlidende og kollapsede kunder i stedet for at dumpe dem på markedet, fortsætter konkurser og betalingsstandsninger med at rulle ind blandt bankens tilbageværende kunder. Det skriver dagbladet Børsen.

Roskilde Bank kollapsede i sommer og måtte forsøge sig med salg af bankens kunder i to omgange. Først i anden ombæring lykkedes det, og da fik banken kun solgt en tredjedel af kundelånene fra. Tilbage ligger en masse såkaldte »komplekse« kunder - særligt inden for ejendomssektoren - som ingen andre banker vil lukke ind i varmen.
Flere af de banker, der har overtaget nogle af kunderne fra Roskilde Bank, har i blandt andet Roskilde Dagblad udtrykt chok over, at Roskilde Bank tilsyneladende har lånt penge ud til alle mulige og umulige ejendomsprojekter, som ingen andre nu har lyst til at være med på.
Dagbladet Børsens research viser, at kunder i Roskilde Bank med lånerammer på op mod 6 mia. kr. har drejet nøglen om eller er i alvorlige økonomiske problemer efter bankens kollaps i sommer. Det drejer sig primært om ejendomsrelaterede selskaber og omfatter flere end 20 virksomheder, hvoraf langt de fleste også har lån hos andre danske banker.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

hjemløs

Hus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere