Store støjproblemer på Vestegnen - her brokker borgerne sig mest

Der er sket tæt på en tredobling i antallet af anmeldelser af musik til ulempe fra 2019 til 2020 på Vestegnen.

Siden coronanedlukningen og frem til nu har Københavns Vestegns Politi oplevet en tredobling af de såkaldte musik til ulempe-sager, hvor borgerer anmelder støjgener. 

I de første uger af sommerferien var det stort set hver dag, politiet modtog anmeldelser. 

- Nu kan vi se, at det begynder at begrænse sig til weekenden, og i takt med at ferien er forbi, begynder antallet at flade ud, siger politidirektør hos Københavns Vestegns Politi Kim Christiansen.

Genåbningens fase fire kan få en betydning

Mandag i denne uge trådte fase fire af genåbningen i kraft. I den har barer og restauranter nu mulighed for at holde åbent til klokken 02:00 mod tidligere at skulle lukke klokken 00:00.

Det, forventer Københavns Vestegns Politi, kommer til at have en påvirkning på antallet af anmeldelser om støj.

- Vi håber selvfølgelig, at åbningen af nattelivet til klokken 02:00 kan tage noget af behovet fra de private fester, siger Kim Christiansen.

Politiet har haft støjgenerne som en prioriteret opgave og er kørt ud til de fleste henvendelser.

Her har det oftest gjort en forskel, at politiet dukkede op. Derfor vil de fortsætte med at priortere opgaven. 

- Selvom der bliver færre sager nu, så kan dem, der er, være endnu mere irriterende, fordi folk er begyndt på arbejde igen, og det at ligge og forsøge at få sin nattesøvn bliver et stort problem, siger Kim Christiansen.

Vestegnen adskiller sig fra København

TV 2 Lorry har vi tidligere fortalt om store støjproblemer i København, fordi unge har festet med høj musik på offentlige arealer udenfor. I Vestegnskommunerne har støjgenerne en lidt anden karakter.

- Det, der adskiller Vestegnen fra København, er, at vores sager er private hjem. Vi har ikke de cyklende Soundbokse rundt omkring i vores boligområder. Hos os er det hovedsageligt i boligerne, det sker, siger politidirektøren.

Politiet opfordrer til, at man viser hensyn og samfundssind. 

Her kan du se fordelingen af støjanmeldelser i de enkelte kommuner.