Store rabatter på nye lejligheder

200.000 kroner i prisnedslag - lige på stedet. Så stor er rabatten på en fire-værelseslejlighed på Islands Brygge i København netop nu. Det skriver Ekstra Bladet lørdag.

Det vrimler nemlig med nye, lækre lejligheder over hele Danmark. Det betyder, at der er store skjulte rabatter at hente, hvis du overvejer at købe en nybygget lejlighed. Ekstra Bladet fik uden videre et kontant prisnedslag på 200.000 kroner, da avisen var til åbent hus på Islands Brygge i København i pinsen. Lejlighederne har været til salg i et år.
Og på et ejerlejlighedsprojekt i Hillerød, som NCC sælger, lykkedes det at få slået 120.000 kroner af prisen på en fire-værelseslejlighed.Foruden konkrete prisnedslag får køberne også en række skjulte rabatter. Eksempelvis tilbyder NCC en pakke, der kaldes 'Købertryghed'. Den inkluderer blandt andet gratis bankgaranti, uvildige byggesagkyndige og kompensation for dobbelt husleje. Pakken kan repræsentere en værdi på flere hundrede tusinde kroner.
- Sælgerne træder vande og tøver med at sætte prisen ned. Mange forsøger at leje ud, men udbuddet er så stort, at man bare skubber overskuddet af lejligheder foran sig, siger økonom Tore Damgaard Stramer fra Realkredit Danmark til Ekstra Bladet.
I årets første kvartal opgav ejerne af 9000 lejligheder i København at sælge. Alligevel er der mere end 13.000 lejligheder til salg netop nu.
Professor i nationaløkonomi ved SDU og tidligere overvismand Christen Sørensen, mener, at boligkøberne har endnu flere rabatter og prisfald i vente:
- Den eksplosive stigning i nybyggeriet er skyld i den øjeblikkelige boligkrise. Nu står vi overfor en større økonomisk nedtur, som vil få mange byggefirmaer til at krakke. Så skal de nye lejligheder nok også falde i pris, vurderer han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Set fra Nørrebro

Fra skumle hjørner til genbrugsgranit: Sådan skal Nørrebro-plads se ud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere