Storcenter-butikker raser over Mette F: "Hun har ikke en skid forståelse"

Onsdagens udmelding om lukning af storcentre har dagen derpå frustreret storcentre og butiksejere i TV 2 Lorrys område.

Storcentre landet over skulle fra midnat onsdag lukke ned frem til den 3. januar, lød det på et pressemøde onsdag aften.

Men det gælder ikke alle butikker i centrene. Men præcis hvilke, der må være åbne, og hvilke der ikke må, har skabt stor frustration i Rødovre Centrum dagen derpå.

På pressemødet onsdag lød det fra statsministeren, at "fra den 17. december, der lukker alle indkøbscentre, stormagasiner, butiksarkader og lignende… medmindre der er tale om dagligvarebutikker, apoteker med videre".

Må selv tolke

Men ordlyden er simpelthen for vag, lyder det fra blandt andre Rødovre Centrum. Mette Frederiksen burde have udspecificeret mere præcist, hvilke butikker der må holde åbent.

quote Folk de tror simpelthen, vi har lukket.

Steffen Vammen Kolstrup, Slagter Lilholm, Rødovre Centrum

I Rødovre Centrum lyder det fra Jacob Birkkjær, Rødovre Centrums økonomidirektør, at man ikke har kunnet få et klart svar fra Sundhedsministeriet om, hvilke butikker der må holde åbent i deres storcenter, så de har valgt at tolke på bekendtgørelsen selv.

Derfor er der udover supermarkeder og apoteker også delikatesseforretninger; en slagter, en ostehandel, en vinhandel samt en neglesalon og et solcenter åbne.

- Vi har måttet lave vores egen tolkning af bekendtgørelsen, og vi mener, at serviceerhverv som neglesaloner er ligestillet med for eksempel en frisør, og derfor må de godt have åbent, siger han til TV 2 Lorry.

Liberale erhverv som frisører og tatovører skal lukke fra mandag den 21. december.

Ifølge Jacob Birkkjær oplevede Rødovre Centrum torsdag en nedgang på 60 procent i kunder i forhold til samme dag sidste år.

Disse butikker omfatter lukningen af storcentre fra den 17. december ikke:

Slagter mister bestillinger

Hos Slagter Lilholm midt i Rødovre Centrum kommer der stadig kunder til torsdag.

- Men det er ikke, som det plejer her i julen, fortæller slagtermester Steffen Vammen Kolstrup.

- Der er kunder, men ikke så mange som vi kunne have håbet. Folk de tror simpelthen, vi har lukket, siger han.

quote Hun har ikke en skid forståelse for, at jeg har et helt bjerg af juleøl, som jeg kan kaste i havnen.

Egon Aaberg, ejer af Private Selection, Rødovre Centrum

Steffen Vammen Kolstrup havde forventet et underskud af at føre erhverv under corona-restriktionerne, men han er mest frustreret over statsministerens ordvalg på pressemødet.

- Hun nævnte kun dagligvarebutikker. Så tænker folk supermarkeder, og fødevarebutikker som os blev slet ikke nævnt, siger han.

Samme oplevelse har vinhandleren, Private Selection, i Rødovre Centrum, Egon Aaberg Madsen, der heller ikke har haft mange kunder torsdag.

- Fortæl dog kort og klar: Sådan er det. Hun (Mette Frederiksen, red.) har ikke en skid forståelse for, at jeg har et helt bjerg af juleøl, som jeg kan kaste i havnen, siger han.

TV 2 Lorry ville gerne spørge sundhedsministeren om, hvilke butikker i storcentre som bekendtgørelsen præcist omfatter, og om ordvalget på pressemødet onsdag var hensigtsmæssigt, men de henviser i stedet til Erhvervsministeriet.

Erhvervsminister Simon Kollerup kunne onsdag ikke kommentere på TV 2 Lorrys henvendelse. Erhvervsministeriet ville heller ikke stille op til interview og ville heller ikke kommentere på kritikken af pressemødet, da erhvervsminister Simon Kollerup ikke var til stede under det.

Her er de nye restriktioner:

Stor trængsel onsdag efter pressemødet 

Den aktuelle nedlukning er den samme, som storcentrene oplevede i foråret. Men at lukke julehandlen er anderledes, lyder det fra centerchefen i Magasin i Lyngby.

- Julehandlen er vigtig for os. Og det er vigtigt, at vores kunder kan komme ned og købe deres gaver. Derfor holdt vi åbent i to timer ekstra onsdag frem til midnat, siger han.

Den forlængede åbningstid var dog ikke uden konsekvenser, da det ifølge Michael Dupont førte til, at ekstraordinært mange kunder valfartede til for at gøre de sidste juleindkøb.

- I de få timer havde vi en større omsætning på timebasis end på Black Friday. Så vi var virkelig pressede, og det gjorde også, at der blev samlet en masse mennesker, og det var jo ikke det, der var meningen, siger han til TV 2 Lorry.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Forbrug

Til salg

Boligpriserne er eksploderet, og det er dårligt nyt for én gruppe

Reklameskilte DBA

Reklame-entusiasten Jens Ove købte skilt for 500 kr. - nu er det vurderet til 75.000 kr.

Casper Christensens pragtvilla i Hornbæk

Casper Christensen sætter pragtvilla til salg efter et år

C'ho Farme

playRestaurant med bøn til københavnerne: Husk os - der er stadig lys i spøgelsesbyen

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere