Stor vandregning til gymnasium

Regningen kan blive i millionklassen, når Frederiksværk Gymnasium & HF får gjort skaderne op efter de voldsomme vandmasser, der fulgte i halen på stormen Bodil.

Frederiksværk Gymnasium Foto: Lorry

Store dele af gymnasiet stod under vand, og adskillige klasseværelser, elevatorer, op imod 80 procenter af bøgerne i bogkælderen og idrætshallen har lidt skade. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Taksatorer går i øjeblikket gymnasiet igennem for at vurdere omfanget af skaderne. Det kommer formentlig til at tage omkring fem dage. Selv før deres vurdering ligger færdig, er en ting dog sikkert. Gymnasiet skal selv til lommerne.

Det er selvejende og har ikke egen forsikring, men er en del af statens selvforsikring og hæfter for minimum én procent af gymnasiets indtægt.

Det svarer til en halv million kroner. Resten af skaderne er det meningen, at staten - i det her tilfælde Undervisningsministeriet - skal betale, hvis de har penge nok i kassen.

Worst case scenario: Gymnasiet skal betale 3-4 mill. kr.

- Nu skal vi lige have regnet ud, hvad det koster. Så sender vi det ind til Undervisningsministeriet og afventer deres svar. Men det bliver dyrt det her, siger Johnny Simonsen.

Han anslår, at i et worst-case scenario skal gymnasiet selv betale tre-fire millioner kroner. Midler, som godt kan skaffes, men som vil gøre ondt i et regnskab, hvor der inden for kort tid er brugt penge på en ny fløj og nye adminstrationslokaler.

Det er især gymnasiets nyeste fløj, vandmasserne har været hårde ved. Den ligger i et hul, et niveau under resten af gymnasiet.

- Det er irriterende. For vi påtalte dengang, at vi gerne ville have, at det lå i niveau med resten af gymnasiet. Dengang ville først amtet og siden staten sparede 3,5 million kroner, det kostede. Det betaler, vi så for nu, siger Johnny Simonsen.

Mens gymnasiet selv skal til lommen, ser det bedre ud for de private hjem. Stormrådet afgjorde i går, at der var stormflod i blandt andet Nordsjælland efter stormen i sidste uge. Det betyder, at mange af de oversvømmelsesramte danskere kan få erstatning for skader på bygninger eller løsøre.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik