Stor stigning: Fattige familier har ikke råd til skoletasker og spørger desperat om hjælp

Rekordmange ansøger om kolde kontanter som skolestarthjælp til deres børn i hovedstadsområdet.

Flere fattige familier har ikke råd til at købe skoletasker, penalhuse og madkasser, når deres børn i denne uge begynder i skole.

Det oplyser Dansk Folkehjælp i en pressemeddelelse, hvor de oplyser, at ansøgertallet til deres hjælp til skolestart er steget med 43 procent på bare et år.

I Region Hovedstaden har 575 ansøgt om hjælpen, som er medvirkende til, at børn fra fattige og udsatte familier får mulighed for at starte deres skolegang på lige fod med alle andre børn, mens 405 familier i Region Sjælland har ansøgt om hjælpen.

- En stram økonomi bør ikke stå i vejen for børns glæde ved at gå i skole, deres mulighed for at etablere venskaber og for senere hen at kunne skabe de bedste vilkår i livet for sig selv. Uvisheden om, hvorvidt man kan give sit barn den skolestart, det fortjener, kan tage hårdt på både forældre og børn. Det stigende ansøgertal giver stof til eftertanke, siger generalsekretær i Dansk Folkehjælp, Klaus Nørlem.

Hjælpen lyder i år på i alt 3.000 kroner, og udover fysiske ting som eksempelvis en skoletaske, et penalhus og en madkasse, så får børnene også udleveret hjælpen i form af digitale gavekort, så de helt selv kan få lov til at udvælge den hjælp, som passer bedst til den enkelte families behov.

Dansk Folkehjælp har i år været i stand til at hjælpe alle ansøgere til skolestarthjælpen.

Det er tredje år i træk, at organisationen uddeler hjælp til trængende familier i forbindelse med skolestart.

I 2020 havde hjælpepakken en værdi af 1.500 kroner, og blev i 2021 en tredjedel større til en værdi på 2.000 kroner. I år er hjælpen altså blevet endnu større og lyder nu på 3.000 kroner.