Stor SF-ballade bryder ud i hovedstaden

Kampen om formandsposten i regeringspartiet SF har her til aften fået et bittert, internt opgør blandt partiets folk i København til at bryde ud i lys lue.

- Folk er vrede. Astrid Krag er gift for SF i København. Hvis hun bliver formand, kan vi ligeså godt lukke forretningen i hovedstaden, siger en kilde fra partitoppen i København til ekstrabladet.dk.

Tidligere søndag eftermiddag meddelte SF's magtfulde sundhedsborgmester, Ninna Thomsen, offentligt, at hun bakker op om sundhedsminister Astrid Krag som partiets nye formand. Hun er 'det eneste oplagte bud', siger Ninna Thomsen, der er politisk leder for SF i hovedstaden.

Men tilsyneladende har SF-borgmesteren fuldstændigt glemt at spørge partisoldater og egne kolleger i Borgerrepræsentationen til råds, inden hun gik i medierne med sin opbakning til Astrid Krag.

Og det vækker nu både harme, forbløffelse og undren helt ind i hendes egen gruppe på Københavns Rådhus.

Ekstrabladet.dk har således talt med en række af SF's folkevalgte i Borgerrepræsentationen, der nu åbent kritiserer deres egen borgmester og politiske leders fremfærd.

- Jeg er overrasket, og udmeldingen må stå helt for hendes egen regning. Jeg håber da, vi får flere kandidater end Astrid Krag, og så kan vi drøfte, hvilket SF vi vil have, siger Trine Schaltz, som repræsenterer SF på Københavns Rådhus, til ekstrabladet.dk.

- Jeg er uenig i, at man på denne måde laver en færdig køreplan og afkobler hele den demokratiske proces, siger hun med slet skjult adresse til de kræfter i SF's ledelse på Christiansborg, der meget gerne ser Astrids Krag som Villys afløser i formandsstolen.

Niel Stenbæk Bloem fra SF's gruppe i Borgerrepræsentationen deler forundringen.

- Det er underligt, hun melder sådan ud, allerede inden nogle kandidater har meldt sig på banen. Og hvis man som leder melder sådan ud, bør man da i det mindste rådføre sig med sin gruppe og sin bestyrelse.

- Hun taler helt på egne vegne, men det kommer til at fremstå som om, hun tager alle 12 medlemmer af gruppen til indtægt for hendes synspunkt, siger Niel Bloem til ekstrabladet.dk.

Borgerrepræsentations-medlemmet Marialise Rømer er også kritisk:

- Vores parti er inde i en proces, som kræver arbejdsro. Derfor mener jeg helt klart, at det er for tidligt at støtte op om en kandidat - som oven i købet ikke engang har meldt sit kandidatur ud endnu.

- Jeg anser det som normal procedure i vores gruppe, at vi lige trækker vejret, og ikke bare melder ud i øst og vest, siger hun til ekstrabladet.dk.

Ninna Thomsen understreger over for ekstrabladet.dk, at hun 'har udtalt sig på egne vegne'.

- Men skulle du ikke have spurgt din gruppe eller din bestyrelsen, inden du meldte ud?

- Det kan man altid sige. Vi har drøftet det lidt på mail, men som sagt talte jeg på egne vegne.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Drone_over_byen

Droner skal søge efter utætte fjernvarmerør om natten

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere