Stor knallertaktion i Solrød

En række knallertejere i Solrød og Greve fik en ubehagelig overraskelse i går, hvor lokalpolitiet i Karlslunde gik på knallert-klapjagt.

I alt gik 23 ulovligt modificerede knallerter i politiets net, og en enkelt knallert ejer må fremover tage bussen, når han skal rundt i lokalområdet. Aktionen kommer i kølvandet på den tragiske dødsulykke i Herfølge, hvor en 15-årig dreng påkørte og dræbte en seksårig pige. Aktionen er dog ikke et resultat af ulykken, siger lederen af lokalpolitiet Brian Bang Rasmussen.
Det skriver DAGBLADET Køge.
- Vi har ikke knyttet de to ting sammen. Vi havde foretaget den her aktion uanset, om der var sket en ulykke eller ej, men vi lægger meget vægt på at forklare de unge, at når det gør stærkt, så kan det også gå galt, siger Brian Bang Rasmussen.
Ved aktionen blev der foretaget spotvise tjek på gymnasier, klubber, tankstationer og andre samlingssteder for de unge, og der var gevinst næsten hver gang. Politiet kontrollerede 29 knallerter, og 23 af dem kunne køre hurtigere end de lovlige 30 kilometer i timen. Den højest målte hastighed var 80,6 kilometer i timen. Dertil kom en række andre overtrædelser af færdselsloven som manglende forsikring, hjelm og kørsel med en passager på bagsædet. Første gang, man bliver taget med en ulovlig knallert, får ejeren en bøde på omkring 1000 kroner. Anden gang bliver knallerten konfiskeret.
Brian Bang Rasmussen mener, kampagnen har gjort indtryk.
- Unge har en anden tilgang til tilværelsen, men vi forsøger at forklare dem, hvilke omkostninger deres sjov kan få. Vi når ikke alle, men vi når nogen, siger han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Drone_over_byen

Droner skal søge efter utætte fjernvarmerør om natten

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere