Støj giver fred for rågerne

Når en koloni af råger støjer helt afsindigt i et boligområde, nytter det ikke noget at vende den anden kind til eller straffe enkelte rågeunger med et dræbende skud med jagtgeværet.

Tværtimod skal man bekæmpe råger med akkurat samme middel, som de støjende fugle selv bruger: Støj, støj og atter støj, skriver Frederiksborg Amts Avis, fredag.

Det viser et forsøg i Fredensborg Kommune, hvor det er lykkedes at skræmme rågerne væk med hundepropper og råb. I en periode på fire uger sidste vinter stod en gruppe beboere tidligt op og dannede vagthold, der sørgede for at skræmme rågerne væk midt i den tid, hvor de skulle bygge reder.

Nu har beboerne i området ved Teglgårdsvej og Torpenvej i Humlebæk fået fred i morgentimerne og om sommeren på altanerne.

- Det var nærmest et heltidsjob, hvis man skulle have gjort det alene. Efterhånden kunne rågerne genkende mig, når jeg viste mig i området eller på min altan, og så fløj de straks væk. Efter at rågerne er flyttet længere ind i parken, vågnede jeg ikke mere af deres skræppen, og det er betydeligt bedre at sidde på altanen med gæster, fortæller Lone Rode, der har været med i projektet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

springvand solrød

playNyt springvand fik kommunes regning til at eksplodere: Tvist stadig ikke løst efter et år

Borgmestre

Kvindelige borgmestre trodser dick pics og mom-shaming: Sådan vil de få flere kvinder i kommunalpolitik

Frederiksberg Svømmehal

Renovering af Frederiksbergs historiske svømmehal forsinket og budgettet skrider

Frida Pernille Groth Rasmussen

Frida står bag barnevognsmarch for bedre forhold for fødende

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere