Støj giver fred for rågerne

Når en koloni af råger støjer helt afsindigt i et boligområde, nytter det ikke noget at vende den anden kind til eller straffe enkelte rågeunger med et dræbende skud med jagtgeværet.

Foto: TV2/ Lorry

Tværtimod skal man bekæmpe råger med akkurat samme middel, som de støjende fugle selv bruger: Støj, støj og atter støj, skriver Frederiksborg Amts Avis, fredag.

Det viser et forsøg i Fredensborg Kommune, hvor det er lykkedes at skræmme rågerne væk med hundepropper og råb. I en periode på fire uger sidste vinter stod en gruppe beboere tidligt op og dannede vagthold, der sørgede for at skræmme rågerne væk midt i den tid, hvor de skulle bygge reder.

Nu har beboerne i området ved Teglgårdsvej og Torpenvej i Humlebæk fået fred i morgentimerne og om sommeren på altanerne.

- Det var nærmest et heltidsjob, hvis man skulle have gjort det alene. Efterhånden kunne rågerne genkende mig, når jeg viste mig i området eller på min altan, og så fløj de straks væk. Efter at rågerne er flyttet længere ind i parken, vågnede jeg ikke mere af deres skræppen, og det er betydeligt bedre at sidde på altanen med gæster, fortæller Lone Rode, der har været med i projektet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik