Stoffer sendte datteren på hospitalet: Nu går familiefars opslag viralt

En familiefars beretning om datterens indlæggelse er blevet delt af tusindvis af danskere.

Der kan ikke herske nogen tvivl om, at hårde stoffer bekymrer mange forældre med teenagebørn. Det er et viralt Facebookopslag fra en fortvivlet familiefar fra Nordsjælland et klokkeklart bevis på.

Siden i lørdags, da opslaget blev lagt på Facebook, er det blev delt mere end 6.500 gange, og mere end 1000 Facebook-brugere har kommenteret det.

I opslaget fortæller faren om en dramatisk episode med hans 18-årige datter.

Natten til fredag blev hun indlagt på Rigshospitalets Traumecenter, efter at hun angiveligt havde indtaget stoffet MDMA, som ifølge faren blev puttet i datterens drink under en gymnasiefest, uden at hun var klar over det.

TV 2 Lorry har været i kontakt med faren, og vi har fået lov til at citere fra hans opslag. Han ønsker dog at optræde anonymt i artiklen for at beskytte sin datters identitet. 

Ifølge farens opslag var hans 18-årige datter til fest på Nærum Gymnasium i fredags. Senere på aftenen tog hun bussen mod København, hvor hun skulle mødes med en veninde. Men da hun ankom til København, var hun helt ved siden af sig selv.

- Meget lidt i sådan en forældrerekonstruktion er evident, men efter alt sandsynlighed har en person fået MDMA (Ecstacy) ned i hendes glas uden at vide, at hun kort efter ville forlade festen, og at offeret dermed ville slippe væk, skriver faren i opslaget.

Læs om MDMA her:

Han fortæller, at datterens veninde fik hjulpet hende ind i en taxa, så hun kunne komme hjem til Nordsjælland. Men allerede efter 200 meter, afbrød hun taxaturen og steg ud.

- Hun befandt sig nu helt alene ved Nørreport Station, og giften var for alvor ved at overtage hende. En bekendt fra skolen genkendte hende og fik via mobilen tilkaldt os, fortæller faren.

Han kørte sammen med sin søn ind for at hente datteren, og da de ankom ved Nørreport Station, befandt hun sig i en kreds af mennesker, der ikke kendte hende.

- Jeg kunne knap genkende min datter. Intet af det hun sagde gav mening, og ordene var knap forståelige. Hun skreg også, at jeg ikke var hendes far, og at hun ikke kendte mig. Samtidig blev alle på pladsen opmærksom på optrinnet og gjorde bare, at det hele var om mulig endnu mere ubehagelig. Jeg var dog klar over, at hun ikke var fuld, men at noget var grueligt galt med hende, fortæller faren.

Sammen med sin søn lykkedes det ham at få datteren tvunget ind i bilen og kørt hende på Rigshospitalet. Han beskriver de følgende timer som barske.

- Hun (navn udeladt, red.) blev fyldt med beroligende medicin, og alligevel var hun rastløs, måtte flere gange holdes fast af blandt andet mig, og var i det hele taget fuldstændig umulig at komme i kontakt med. Hun registrerede på intet tidspunkt, at jeg var der, skriver faren i sit opslag.

Han fortæller endvidere, at lægen på et tidspunkt gav ham besked om, at når hans datter vågnede, skulle hun enten indlægges på psykiatrisk afdeling, eller hun kunne komme hjem. Men det afhang af, hvad stofferne havde gjort ved hende.

Det endte dog med, at kunne tage sin datter med hjem.

- Om det retteligt var MDMA, finder vi aldrig ud af. Symptomer og alt det vi har googlet os til, bekræfter det, men det er først i forbindelse med obduktioner, at hospitalsprocessen undersøger den slags. Så langt nåede vi heldigvis ikke

- Denne gang gik det godt. For andre gik det galt, og det vil det givetvis gøre igen. Hvor trist det så end er, så står der drenge klar derude igen næste weekend til at gøre det samme, så selvom man ikke kan leve sit liv i frygt, så bør man dog tage sine forholdsregler for ikke at blive den næste (navn udeladt, red), for jeg garanterer for, at det ikke var nogen rar oplevelse, skriver faren.

Han har senere hen delt et nyt opslag på Facebook, hvor han fortæller, at hans datter ikke har umiddelbare mén, og at hun er vendt tilbage til sit normale jeg efter at have sovet.

- Hun har en forstuvet tommelfinger, er øm og har hudafskrabninger mange steder på kroppen, efter at være faldet et utal af gange, men det hører vist hjemme i småtingsafdelingen. Hun har dog et hukommelsestab på cirka 7 timer, skriver faren.

Bebrejder ikke skolen

Han fortæller, at han ikke i sin vildeste fantasi havde forestillet sig den massive opmærksomhed, som hans opslag har fået, og at han skrev opslaget i den hensigt, at det måske kunne have interesse for dem, han kender. 

Han fortæller samtidig, at han har været i dialog med rektoren på datterens gymnasium. Han understreger, at han ikke mener, at skolen har nogen skyld i episoden.

- Personligt tænker jeg, at de – skolerne – har en helt umulig opgave i at forhindre sådanne episoder. Fodboldtosser smugler romerlys ind på stadions (selvom de bliver visiteret), terrorister (uden nogen sammenligning til dette i øvrigt) har held til at få våben og sprængstoffer ind de vildeste steder, osv osv. Skulle skolerne så have held til at forhindre, at nogle festdeltagere smugler piller på 3 x 3 millimeter ind til en fest? Næppe. Den amerikanske tanke/model med at bevæbne lærere for at forhindre skoleskyderier, er lige så naiv, som at tro, at man kan komme dette til livs med flere vagter, mere overvågning, mere visitation etc.

- Løsningen kan alene være oplysning og dialog, hvilket også var motivet for mit første opslag, skriver han.

En gymnasiefest i Nærum udviklede sig fredag alvorligt for en elev, der angiveligt fik hældt stoffer i sin drink. Nu opfordrer gymnasiet forældrene til at tage dialogen om stoffer med deres børn.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Politibil nat

Politi søger vidner efter teenager blev stukket med kniv i nakken på Nørrebro

Politiet til stede ved Nordsjællands Hospital i Hillerød

Formodet rockerdrabsmand fængslet i fire uger

Politiet til stede ved Nordsjællands Hospital i Hillerød

Politi anholder banderelateret mand for drab i Hillerød

POLITI BAGSVÆRD3

Hundelufter overlever skudangreb nær sit hjem i Bagsværd

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere