Stjal el-cykler for mere end 250.000 - så blev han spottet af vaks cykelhandler

Det tog kun 10 minutter, fra en cykelhandler fattede mistanke, til politiet stod klar til at anholde en ung mand for tyveri af el-cykler. Nu har han fået en straksdom.

Der gik ikke mere end 10 minutter, før politiet stod klar til at anholde en ung mand, der torsdag var mødt op hos en cykelhandler i Rødovre for at prøvekøre en el-cykel.

Den unge mand fik nemlig alarmklokkerne til at ringe hos cykelhandleren, der mistænkte, at manden ikke havde i sinde at komme tilbage med cyklen.

Det viste sig at være en helt korrekt mavefornemmelse.

Da politiet mødte op, blev den unge mand, der ikke endnu er fyldt 18 år, anholdt med det samme, for politiet havde i et par måneder holdt øje med ham.

Den 17-årige havde nemlig siden november turneret Nordsjælland, København og Vestegnen rundt for at stjæle el-cykler fra cykelhandlere.

Under påskud af at ville prøvekøre cyklerne, var han cyklet afsted for aldrig at returnere cyklen igen.

Tre måneders fængsel

Netop det forhold blev den 17-årige torsdag dømt for, oplyser Københavns Vestegns Politi til TV 2 Lorry.

I retten indrømmede han at have stjålet el-cykler for mere end 250.000 kroner, og han har fået en dom på tre måneders fængsel.

I følge anklagerfuldmægtig, Liv Amnitsbøl, handlede den 17-årige på egen hånd.

Der er således ikke mistanke om, at tyverierne er en del af noget mere organiseret, forklarer Liv Amnitsbøl til TV 2 Lorry.

Ej heller har politiet beslaglagt nogen el-cykler, lyder det. Det kom ikke frem i retten, hvad den 17-årige har gjort af de stjålne el-cykler.

Københavns Vestegns Politi opfordrer cykelhandlere til at være særligt opmærksomme, når de låner de dyre el-cykler ud til prøveture.