Stiv kaptajn slingrede gennem Øresund.

Med hjælp fra søværnet havde fire betjente bordet skibet i mørke, da det slingrede ned gennem Øresund, oplyser Københavns Politi.

Politiet sigter nu en litauisk kaptajn for spritsejlads i Øresund. Man måtte borde skibet med hjælp fra søværnet.

En spritstiv kaptajn på coasteren Lisa måtte lørdag aften blæse i Københavns Politis alkometer midt ude på Øresund. Med hjælp fra søværnet havde fire betjente bordet skibet i mørke, da det slingrede ned gennem Øresund, oplyser Københavns Politi.

- Kaptajnen blæste i alkometeret og promillen lå lige under to, så han fik lov at sove rusen ud på skibet. Han fik et sejladsforbud indtil klokken seks søndag morgen, fordi der var en ædru førstestyrmand, siger vagtchef Henrik Orye til Ritzau.

Fragtskibet var på vej til Gdansk i Polen, og kaptajnen fra Litauen kan se frem til en "klækkelig bøde" og en mulig inddragelse af retten til at sejle.

Det var Søværnets Operative Kommando, der opdagede den slingrende kaptajn i det trafikfyldte sund. De bad politiet gøre noget ved problemet, da de ikke kunne få kontakt til manden. Fire bevæbnede betjente gjorde sig derfor klar på Dragør Havn.

Politiet i København har hverken skibe eller helikopter til den slags operationer, så i samarbejde med Søværnets Operative Kommando fik patruljebåden Freja, der lå i Køge Bugt, stoppet skibet og hentet betjentene og en læge med en gummibåd.

- Vi stopper coasteren lidt syd for Amager, hvor vi sejler op på siden og beordrer dem til at smide rebstiger ud. Vi har også en læge med, som tager en blodprøve, fortæller Henrik Orye.

Havde kaptajnens promille været over to, ville han have tilbragt natten hos politiet og kunne se frem til en fængselsstraf. Politiet venter stadig svar på blodprøven.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi

Mor er anholdt for at bortføre niårig pige fra Bagsværd

Neon Hovedbanegården

Alarm afblæst: Hovedbanegården blev evakueret

mette frederiksen dukke afbrændt

playFire personer mistænkes for afbrænding af statsministerdukke

Politibil nat

Politiet lukker fest og sigter 31 personer

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere