Stikprøve blandt uddannelsesinstitutioner: Kun få påbyder mundbind ved studiestart

Det er kun et fåtal af uddannelsesinstitutionerne i hovedstadsregionen, som påbyder nuværende og nye studerende at bruge mundbind, viser en stikprøve.

Mandag eftermiddag tikkede en besked fra rektor Claus Niller Nielsen ind hos alle nuværende og kommende elever på Roskilde Katedralskole.

Beskeden var grundlæggende en formsag, hvori rektor som vanligt ønsker de nye studerende velkommen, men denne gang hang en tung, sort corona-skygge over velkomsten.

Situationen er alvorlig, lød det fra rektor, som samtidig pålagde de unge at bruge mundbind, når de går mellem lokaler og benytter trafikerede områder på gymnasiet.

"Særligt i pauserne vil trafikken på skolens gange hurtigt være at sammenligne med offentlig transport i myldretiden, hvor mundbind netop er anbefalet”, skriver rektor blandt andet.

Professionshøjskoler følger trop

I dag, tirsdag, har både Københavns Professionshøjskole, som uddanner omkring 20.000 elever, og Professionshøjskolen Absalon oplyst, at de indfører lignende restriktioner og påbud om mundbind for deres studerende.

Her gælder kravet om mundbind dog kun under særlige omstændigheder, hvor det ikke kan lade sig gøre at holde 1 meters afstand som påkrævet i sundhedsministeriets retningslinjer til uddannelsesinstitutioner.

TV 2 Lorry har foretaget en rundringning til en række af de største uddannelsessteder i hovedstadsområdet for at tage en temperatur på direktionsgangene om, hvorvidt flere institutioner forventer eller allerede har indført krav om mundbind til deres elever.

Rundringningen er ikke udtømmet eller fuldstændig, men skal nærmere ses som en stikprøve blandt institutionerne.

Københavns Universitet

På landets ældste universitet, hvor der er 37.500 studerende, er der hverken påbud eller anbefalinger om brug af mundbind.

Københavns Universitet oplyser til TV 2 Lorry, at man forholder sig til de retningslinjer, som sundhedsministeriet udstikker, og at der desuden først startes undervisning til september.

På universitetet fastholder man, at der skal være minimum én meter mellem hver studerende, som desuden bliver opfordret til at være obs på håndhygiejne og vaner, når de er på universitetet. Samtidig opfordres de til at blive hjemme, hvis de føler sig det mindste syge.

CPH Business

På Danmarks største erhvervsakademi CPH Business lyder beskeden som fra KU.

“Lige nu er der ikke en anbefaling eller et påbud om at bruge mundbind”, oplyses det til TV 2 Lorry.

I stedet går man langt for at undgå, at elever fra forskellige hold blandes på kurser.

Her bruger universitetet i stedet online-løsninger for ikke at samles på tværs af klasser, lyder det.

IT-Universitetet

IT-Universitetet i København følger også sundhedsmyndighedernes retningslinjer og holder sig løbende opdateret.

I en mail til TV 2 Lorry skriver universitetet, at “hvis det ikke er muligt at holde en meters afstand (for eksempel ved visse aktiviteter i laboratorier, red.), skal der bruges værnemidler”.

Med andre ord har IT-Universitetet som udgangspunkt intet krav om brug af mundbind, men det kan påkræves i visse situationer, hvor der skal arbejdes tæt.

Desuden opretholdes kravet om én meter mellem eleverne i overalt på universitetet.

Danmarks Tekniske Universitet

På DTU i Lyngby der beskeden omtrent den samme som hos IT-Universitetet; der er hverken påbud eller anbefalinger, men der kan være særtilfælde, hvor der skal værnemidler i brug.

Desuden oplyser universitetet til TV 2 Lorry, at man følger situationen nøje og sørger for at opretholde afstand på én meter mellem de studerende, der er kravet fra myndighederne.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik