Stem nej til overenskomsten og vind en rejse

Lodtrækninger om en rejse, pc'er og iPods skal ifølge Politiken tirsdag lokke de 80.000 medlemmer af fagforbundet HK/Privat til stemmeurnerne, når forligsmandens mæglingsforslag bliver sat til afstemning næste måned.

HK udlover også præmier på op til 50.000 kroner til tillidsfolk, der kan skaffe en høj stemmeprocent i deres firma, skriver Politiken.
»Det er utraditionelt, men vi må tage nye metoder i brug for at få stemmeprocenten op«, sagde formand Karin Retvig, HK/Privat, da hun mandag aften på et møde i Roskilde med 40 tillidsfolk og fagligt aktive skød en kampagne mod mæglingsforslaget i gang.
Baggrunden for kampagnen er, at forligsmandens mæglingsforslag ikke gør op med den såkaldte 50-procentsregel, skriver Politiken. Reglen indebærer, at HK skal organisere mindst halvdelen af kontorfolkene på en arbejdsplads for at kunne tegne overenskomst.
Mindst 40 procent af de omkring 600.000 stemmeberettigede på det private arbejdsmarked skal stemme, og et flertal skal stemme nej, hvis mæglingsforslaget skal forkastes.
Traditionelt stemmer mindre end hver tredje HK'er, og langt de fleste plejer at stemme ja. Hvis nej-kampagnen lykkes, vil der blive storkonflikt i slutningen af april. »Præmierne ligner en desperat handling og er et brud på logikken i en demokratisk proces. Medlemmerne skal jo stemme, fordi de er interesserede i deres løn- og arbejdsforhold«, siger arbejdsmarkedsforsker Henning Jørgensen til Politiken.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Set fra Nørrebro

Fra skumle hjørner til genbrugsgranit: Sådan skal Nørrebro-plads se ud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere