Stegende hede i hovedstaden: I dag er årets varmeste

DMI, Danmarks Meteorologiske Institut, oplyser, at varmerekorden for 2019 i dag er blevet slået, og at termometret topper i Københavnsområdet.

(Arkivfoto) Med temperaturer på over 31 grader i København blev onsdagen årets indtil videre varmeste dag. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Med temperaturer på den hede side af 31 grader i København er onsdag årets indtil videre varmeste dag.

Det oplyser DMI, Danmarks Meteorologiske Institut, på Twitter.

Klokken 12 toppede termometret i Lyngby nord for København ved temperaturen 31,1 grader.

Dermed er onsdagens hede blot to grader fra at overgå varmerekorden fra sidste år, hvor der blev målt over 33 graders varme i København for første gang siden 1970'erne.

TV 2 Vejret skriver, at den slags temperaturer "er usædvanligt varmt".

- Det er ikke hverdagskost, at vi kommer over 30 grader, og når temperaturen kommer helt derop, føler man nærmest, at man går rundt på Kreta, fortæller meteorolog ved TV 2 Vejret Andreas Nyholm.

Kan have været varmere hjemme bag hækken

Lokalt kan det have endnu varmere, og der vil formentlig være mange, der har målt højere temperaturer i haverne, selvom de officielle målinger toppede på 31,1 grader.

Det er en dansk tropedag, når temperaturen når mindst 30 grader, og tropenat når temperaturen når mindst 20 grader, hvilket skete i nat.

- Bare det at gå rundt i storbyen vil faktisk være ubehageligt, og derfor er der også mange, der søger ud til vandet eller indenfor i aircondition. Selv under en parasol vil det ikke føles behageligt, siger Andreas Nyholm.

Der er dog nu kølende luftstrømme på vej ind over Danmark. Ligesom den lidt koldere luft er også varmen kommet ind over landet fra vest. Dermed er der håb forude for dem, der ikke trives i varmen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik