Statslån kan redde svømmehal

Solrød har fået adgang til en stor lånepakke fra staten, og det kan betyde en redning for byens svømmehal, skriver DAGBLADET Køge.

Svømmehallen er så nedslidt, at det vil koste over 21 millioner kroner at sætte den i stand. Det var en uoverskuelig byrde at løfte, og da en lukning samtidig kunne spare kommunen for 2,2 millioner om året, så det sort ud for vandhundene i Solrød.

Heldigvis for svømmehallens mange brugere har kommunen nu fået en hjælpende hånd af staten. Sidste år sendte Solrød Kommune en ansøgning om låneadgang til fem anlægsprojekter, og Indenrigsminsteriet har blåstemplet samtlige ansøgninger til en samlet lånepakke på 66,6 millioner kroner.

- Da jeg fik beskeden, var jeg meget overrasket. Jeg troede først, det var en fejl. Det er meget usædvanligt, at man får 100 procent lånefinansiering, og det kan betyde en redning for vore svømmehal, siger en glad borgmester Niels Hörup (V) til DAGBLADET Køge.

Det er endnu ikke besluttet, hvilke af projekterne, Solrød vil igangsætte, men både hos Socialdemokraterne og Venstre står svømmehallen højt på listen. Hvis alle projekterne bliver gennemført, vil det dog fordoble Solrøds gældsforpligtelser og betyde en merudgift på budgettet på over fire millioner kroner til renter og afdrag i de næste 25 år, skriver DAGBLADET Køge.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik