Starter på Nørrebro: I dag kører tusindvis af motorcykler mod Bakken

Traditionen tro vil der i anledningen af Bakkens åbningsdag være åbningsceremoni og tusindvis af motorcyklister, der triller fra København til Bakken.

Selvom sneen har drysset ned i løbet af fredagen, så lad jer ikke narre. For det er altså april, og det er blevet tid til Dyrehavsbakkens åbning. Derfor vil flere tusind motorcykler fredag aften køre mod Klampenborg, hvor Bakken åbner i dag.

Dyrehavsbakken, i daglig tale blot kaldet Bakken, er verdens ældste forlystelsespark, og derfor skal åbningen også fejres med manér.

Der er både champagne, taler og underholdning ved den officielle åbningsceremoni, som finder sted fredag eftermiddag. Den kendte skuespiller Niels Olsen vil også være tilstede for at dreje den store nøgle til Bakkens karakteristiske røde port og dermed åbne sæsonen.   

Motorcykeloptoget

Ud over den officielle åbningsceremoni så vil tusindvis af motorcyklister traditionen tro køre til Bakken på deres imponerende, skinnende og brølende køretøjer.

quote Vi har i Nordsjællands Politi valgt at indsætte ekstra betjente på motorcykel til kortagekørsel og trafikregulering

Henriette Drøssing, pressekonsulent ved Nordsjællands Politi

Københavns Politi oplyser, at motorcykeloptoget starter klokken 19.00, og baseret på tidligere erfaringer forventer de minimum 2.000 motorcyklister vil deltage. Alle motorcyklerne og deres førere samles på Nørrebrogade ved krydset Hyltebro og Borgmestervangen. Herfra vil de i samlet flok køre i kortege mod Nordsjælland.

Nordsjællands Politi og Københavns Politi arbejder sammen om at få optoget til at glide så glat som muligt.

- Vi har i Nordsjællands Politi valgt at indsætte ekstra betjente på motorcykel til kortagekørsel og trafikregulering. Hjemmeværnet vil også være med til optoget for at trafikregulere, oplyser Henriette Drøssing, pressekonsulent ved Nordsjællands Politi.

Uenighed om ruten

Der er lidt uoverensstemmelser mellem oplysningerne fra henholdsvis Nordsjællands Politi og Københavns Politi. De har nemlig oplyst to delvist forskellige ruter, som motorcyklisterne vil køre af i aften.

Københavns Politi oplyser, at man vil køre af Strandvejen og Dyrehavevej, når motorcyklerne kommer ud af København. Nordsjællands Politi oplyser dog, at man vil køre af Lyngbyvej, Bernstoffvej og Niels Andersens vej.

Dog er de enige om, at de mange motorcykler vil køre af Nørrebrogade, Tagensvej og Tuborgvej ud af København.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

20130516-162059-L-1920x1280we

Nu kan du få gratis adgang til oplysninger om dig selv i Rigsarkivet: Sådan gør du

De Ukendte Danmarksmestre - Pinball

playDanmarksmester i pinball sigter efter at blive verdens bedste

Header sådan så din by ud for 100 år siden

Sådan så din by ud for 100 år siden – se den vilde forandring til i dag

borgring køge vikingeborg

playVerdensarv i Køge? Danmark vil have unikke vikingeborge med på liste

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere