Spritsager ruller nu for retten

134 spritsigtede bilister får snart svar på, om politiets bevisalkometer virker, skriver Frederiksborg Amts Avis.

134 bilister går efter halvandet år stadig rundt uden at ane, om det var korrekt, at de havde drukket for meget til at køre, da politiet standsede dem og bad dem blæse i det nye bevisalkometer. Men nu nærmer en afklaring sig.

I går behandlede Retten i Hillerød en sag mod en 56-årig mand fra Frederikssund, som er tiltalt for at have kørt spirituskørsel to gange med en dags mellemrum. Sammen med en ankesag, som er på vej i landsretten, skal den være med til at vise, om politiets nye spritmåler kan bruges som bevis til at dømme spritbilister i retten.

- Vi skal gerne have et par domme, før vi kan være sikre på, at domstolene vurderer, at instrumentet er godt nok og lever op til de krav, der skal være til et bevis. Det gælder både byretsdomme og landsretsdomme, siger advokaturchef Helle Just Christensen fra Nordsjællands Politi.

Bevisalkometeret blev indført i Nordsjællands Politi som forsøg i påsken 2010. Men i december 2010 måtte politiet stoppe med at bruge bevisalkometeret, fordi det svenske Kriminaltekniska Laboratorium viste en fejl på instrumentet.

Samtidig valgte Rigsadvokaten at sætte alle de verserende sager i bero. Det har de været siden.

Imens domstolene og anklagemyndigheden arbejder, ligger bevisalkometrene stille hos politiet og venter på, om de skal tages i brug igen.
- Vi afventer rettens afgørelse, før vi beslutter, hvad der videre skal ske, siger politiinspektør Allan Nyring fra Rigspolitiet.
Dommeren valgte i går i Retten i Hillerød at optage sagen til dom.

Dommen afsiges den 3. maj.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere