Sportsleder sigtet for overgreb

En 48-årig mand er sigtet for at have udnyttet og delvist tvunget en 15-årig dreng til anden kønslig omgang end samleje.

En 48-årig mand med en underdirektørstilling i det private erhvervsliv og en post som bestyrelsesvalgt i en fodboldklub i Gribskov Kommune blev mandag morgen anholdt på sin bopæl.

Ved et grundlovsforhør mandag eftermiddag blev han sigtet for at have udnyttet og delvist tvunget en 15-årig dreng fra hjembyen til anden kønslig omgang end samleje på et hotelværelse på Scandic Hotel i Kolding 4. juni, skriver Frederiksborg Amts Avis, tirsdag.

Konkret lød sigtelsen på voldtægt efter straffelovens paragraf 216, som handler om overgreb uden direkte trusler eller voldsanvendelse, samt overtrædelse af straffelovens paragraf 223, som gør det strafbart at have seksuel omgang med unge under 18, hvis man har et særligt ansvar som eksempelvis træner, lærer eller pædagog.

Ved grundlovsforhøret erkendte idrætslederen de faktiske omstændigheder, men afviste at have gjort noget strafbart i forbindelse med besøget i Kolding, som var en privat udflugt og ikke havde forbindelse til en sportslig begivenhed.

- Jeg er hverken homoseksuel eller pædofil. Jeg har simpelthen ingen anelse om, hvorfor jeg gjorde, som jeg gjorde, lød det ved grundlovsforhøret fra den 48-årige, som dog nægtede at have holdt den 15-årige fast med en arm, som det ellers stod beskrevet i sigtelsen.

Den 48-årige mand, som er gift og har børn, havde dog ikke nogen problemer med at erkende, at han havde handlet moralsk forkert.

- Jeg burde have tænkt: Har en 15-årig dreng, som jeg ved er til piger, lyst til at være sammen med en halvfed 48-årig mand, sagde han.

Baggrunden for udflugten til Kolding var et mere end tre år langt venskab mellem den 48-årige mand og den 15-årige. Venskabet begyndte, da den 15-årige gik til fodbold med en af den 48-åriges sønner, men fortsatte efter sønnen droppede fodbolden.

Den 48-årige kørte i en længere periode den talentfulde dreng til prøvetræning og træning i andre nordsjællandske klubber med højere sportsligt niveau. Derudover kom den 15-årige flere gange om ugen i den 48-åriges hjem.

Meget overraskende kom det også frem i retten, at den 15-årige efter hjemkomsten fra Kolding fortalte om sagen til en kammerat, der konkluderede, at der var »penge i pædofili«. Det fik ham til at kræve en erstatning af den 48-årige, hvis han skulle tie om sagen.

Erstatningen endte med at blive udbetalt i rater frem til for en måned siden. I alt accepterede sportslederen at aflevere 50.000 kroner i kontanter til den 15-årige. Sagen endte med at blive anmeldt til politiet

På trods af anklagemyndighedens påstand om varetægtsfængsling i 14 dage af hensyn til efterforskningen og straffens længde for den påståede forbrydelse, så fandt dommeren ikke, at der var tilstrækkeligt grundlag for en varetægtsfængsling.

Det skyldtes både manglende konkrete tegn på, at den 48-årige ville forsøge at påvirke vidner samt tvivl om, at sportslederen ville kunne blive dømt for netop de paragraffer, som fremgik af retsmødebegæringen.

Anklager Margit Wegge tog forbehold for at kære løsladelsen. Dommeren valgte i øvrigt også at nedlægge navneforbud i sagen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi

36 unge holdt fest i medborgerhus og brød forsamlingsforbud

Christiania Pusher Street

65 personer sigtet for at sælge hash udenfor Christiania

Bomberør

17-årig risikerer forhøjet straf for at skyde med bomberør mod tre betjente

Politi tæt

Skønhedssalon holdt åbent, da politiet kom - kunde flygtede ud ad bagudgangen

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere