Spirende oprør efter kornhøst

En række grovvareselskaber beskyldes nu af sjællandske planteavlerne for at være lige netop grove, når det gælder afregningerne på årets noget besværlige høst. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Den våde høst og de mange spirede afgrøder giver kaos i afregningerne. De fleste af vores kunder har virkelig fået et chok, når de åbner afregningen på det korn, de har indvejet. Fradragene på afregningerne har aldrig været værre end i år. Både direkte omkostninger, men vi ser også masser af skjulte fradrag, som trækker kraftigt fra i den vægt, som der rent faktisk afregnes efter. Det betyder, at mængden bliver langt mindre end det, som rent faktisk er vejet ind, og dermed færre penge til landmanden, siger Martin Søndergaard Kudsk, planteavlskonsulent hos Agrovi og selv planteavler på Hornsherred.
- Situationen er simpelthen urimelig for mange landmænd på hele Sjælland. Der er tale om urimelige omkostninger til foderstoffen, der er langt højere end den reelle værdiforringelse, mener Søren Jensen, næstformand i Nordsjællands Landboforening. Foreningen har indkaldt landmænd til et debatmøde i Roskilde i morgen.
- Vi vil give landmændene overblik over situationen og sikre, at vi fremadrettet får et mere retfærdigt omkostningsniveau, siger Søren Jensen

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere