Spillested vejrer morgenluft efter gældssanering

På 10 år har spillestedet Gimle haft et akkumuleret underskud på 10 millioner kroner, men seneste regnskab varsler nye tider.

Foto: Lorry

Den »gældssanering«, som Roskilde Festival i samarbejde med Roskilde Kommune gav Gimle for halvandet år siden, lader til at have båret frugt, skriver DAGBLADET Roskilde.
Håndsrækningen var på 6,6 millioner kroner, som kom i form af tilskud og afdragsfrie lån. Det har betydet, at tiden med seks- eller syvcifrede underskud tilsyneladende er omme. 2010 gav ganske vist også underskud, men kun på 60.000 kroner, og det er Gimles leder Lars Sloth yderst tilfreds med.
- Vi er meget bevidst om, at økonomien stadig er vores største udfordring. Vi skal have et overskud for at sikre, at vores egenkapital opfylder lovens krav, men driften er positiv og gav et overskud på en kvart million, og så er der mange ting, der kan lade sig gøre. Sammenlignet med mange andre spillesteder, der får stillet bygninger og rengøring til rådighed kvit og frit, har vi en fantastisk økonomi, og de ville slet ikke kunne bære de finansielle poster, som vi stadig er nødt til, siger Lars Sloth.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik