Spillested efter nedlukning: "Tæt på en katastrofe"

De kommende restriktioner rammer blandt andet koncertsteder og julefrokostarrangører.

- Udover at vi kommer tidligt på juleferie, så er det selvfølgelig tæt på en katastrofe.

Sådan lyder det fra Steen Jørgensen, der er direktør for koncertstedet Vega i København, efter at regeringen onsdag præsenterede en række nye restriktioner, der skal bremse den stigende coronasmitte.

- Hos Vega har vi endnu 18-20 koncerter, der skal afvikles inden året er omme, men efter de nye restriktioner er indført, bliver de koncerter ikke til noget, siger direktøren og uddyber:

- Det er træls. Det bliver jeg nødt til at sige. Vi havde håbet, vi kunne komme igennem uden at lukke ned. Vi har været der før, og vi ved, hvilke opgaver der ligger foran os. Der ligger en dialog med artisterne, som programafdelingen kaster sig over i morgen.

Dansk Erhverv: Nye restriktioner er voldsomme

Morten Grunk Jensen, der er direktør i Grunk Event & Firmajulefrokost, som er Danmarks største leverandør af firmajulefrokoster, jubler heller ikke ligefrem over regeringens udmelding.

- Jeg ved også godt, at i morgen så kommer der rigtig mange annulleringer, fordi man har opfordret til ikke at holde julefrokost.

Kunder skal betale trods aflysninger

Han har allerede fået aflysninger på 4.000 kuverter over de seneste tre uger. 

Men da det er frivilligt at aflyse julefrokosterne, så opstår der nogle diskussioner med kunderne, som Morten Grunk Jensen gerne havde været foruden.

- Da man gerne må (afholde julefrokoster, red.), så kan vi ikke forvente, at der er kompensation. Vi hænger på alle omkostningerne, og de bliver opkrævet af kunderne, da det er en frivillig annullering, de laver, siger han og fortsætter:

- Det har de ikke altid forståelse for, fordi de bare følger opfordringerne. Jeg synes, det er ærgerligt, at vi skal diskutere med kunder om det rimelige i, at de stadig skal betale for et produkt, som de ikke får, fordi de følger myndighedernes anvisninger, som er en opfordring.

DI: Det er en ond spiral

For Grunk Event & Firmajulefrokost har de mange aflysninger derfor ikke en økonomisk konsekvens her og nu, men derfor havde direktøren alligevel håbet på en nedlukning for hans branche.

- Vi er tvunget til at afvikle festerne, for ellers lukker vores firma.

Men selvom hans firma ikke er lukningstruet på grund af den manglende indkomst, så er han bekymret for konsekvenserne ved de mange aflysninger.

- Jeg er bekymret for, hvor langt tid det tager at genopbygge tilliden, fordi vores kunder 80 procent gengangere, og det er klart, hvis de har været ude for en træls oplevelse, så er det ærgerligt.

DA: Virksomheder havner i en meget vanskelig situation