Spektakulær våbensag bag lukkede døre

Dommeren lukker nu dørene i sagen om afsløringen af et kæmpe våbenlager på Østerbro i København i marts.

Arkivfoto Foto: TV 2 Lorry

Anklageren håbede, at to mænd ville tilstå de forbrydelser, som de er sigtet for i sagen om et gigantisk våbenlager på Østerbro i København. Men ved Retten i Roskilde erkendte de sigtede mænd, der begge er medlemmer af Hjemmeværnet, kun dele af sigtelsen tirsdag. Anklager Lasse Biehl fra Københavns Politi begærede derfor, at retsmødet fortsætter for lukkede døre af hensyn til den videre efterforskning.

Dommer Anna Lindgren var enig, og sagens tilhørere måtte forlade retssalen. De to mænd på henholdsvis 41 og 50 år blev anholdt, efter at bandeenheden Task Force Øst rykkede ind og afslørede et "historisk" stort våbenlager i en kælder på Forbindelsesvejen på Østerbro. Politiet fandt blandt andet over 30 skydevåben, 25.000 styk ammunition, 25 kilo krudt og 2,2 kilo sprængstof i de tre kælderrum.

Fundet under ejendommen, der huser kontorer, er ifølge politiet en udløber af en sag fra november, hvor to mænd fra henholdsvis Haslev og Greve blev anholdt midt i en våbenhandel med to pistoler. Den ene af dem er sigtet for at forsyne rocker- og bandemiljøet med våben. Det er usikkert, men sandsynligt, at der falder dom i sagen om våbenlageret i dag.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik