Sparet løn tilbage til skoler

Flere nordsjællandske borgmestre hælder til, at de sparede lærerlønninger skal gå tilbage til skoler og lærere, når den igangværende konflikt engang er slut. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Foto: Lorry

Mange af kommunerne i Nordsjælland sparer i omegnen af en halv million kroner i lønninger hver dag, mens lærerne i folkeskolen er lockoutet under konflikten mellem Danmarks Lærerforening og Kommunernes Landsforening.

Konflikten ligner derfor en god forretning for kommunerne, men det er en forhastet konklusion, siger bl.a. Hørsholms borgmester Morten Slotved (K). Han oplyser, at det allerede nu ligger fast, at en del af de sparede lærerlønninger skal føres tilbage til folkeskolen efter de mange aflyste timer.

- Vi er forpligtet til at give kompensationsundervisning til eleverne, så snart det kan lade sig gøre, siger han til Frederiksborg Amts Avis.

Det samme anfører andre kommuner, og ellers er der en vis usikkerhed om, hvad de overskydende penge præcist skal bruges til, fordi det ganske enkelt ikke har været politisk drøftet endnu, og fordi ingen endnu ved, hvor lang tid konflikten varer.

- Det er klart, at før man kender konsekvenserne af lockouten og de afledte konsekvenser, er pengene en del af lønbudgetterne. Men vi har ikke taget stilling endnu. Hvis konflikten varer mere end en måned, er det rigtige mange penge, der er tale om, men så tager vi det til den tid og finder ud af, hvad vi gør, siger Frederikssunds borgmester Ole Find Jensen (S).

Dette er ikke en spareøvelse, siger borgmester

I Helsingør er det Venstre-borgmester Johannes Hecht-Nielsens personlige holdning er, at pengene skal blive på skoleområdet.

- Det er jo ikke en spareøvelse, vi er ude i. Derfor kunne jeg forestille mig, at vi bruger pengene på et kompetenceløft af lærerne. Det er jo overordnet set deres penge, siger han til Frederiksborg Amts Avis

Også Fredensborgs borgmester Thomas Lykke Pedersen (S) er i samme boldgade:

- Det giver god mening at bruge de sparede penge på skolevæsnet, siger han.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik