Sparekrav kan hæmme jagt på bakterier

Eksperter og personale frygter, at flytning af mikrobiologisk afdeling på Hillerød Hospital kan få sundhedsmæssige konsekvenser, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Region Hovedstaden har planer om at nedlægge Klinisk Mikrobiologisk Afdeling på Hillerød Hospital og fusionere afdelingen med den tilsvarende afdeling i Herlev. Planerne kritiseres nu af formaden for Dansk Selskab for Klinisk Mikrobiologi, overlæge Helle Krogh Johansen.
- En af grundene til, at vi i Danmark ikke oplever lige så mange multiresistente bakterier på hospitalerne, er netop den meget decentrale struktur, hvor der er mikrobiologisk personale på de enkelte hospitaler.
- Det er især vigtigt på akuthospitaler som Hillerød, at der er adgang til akut mikrobiologisk diagnostik og rådgivning døgnet rundt. Infektionssygdomme som for eksempel meningitis og malaria er blandt de allermest akutte og dødelige tilstande, der kendes i medicinen, og de bør diagnosticeres straks af en klinisk mikrobiolog og behandles korrekt fra starten, siger hun.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere