Sparechok på hovedstads-hospitaler

På Rigshospitalet bliver antallet af ansatte skåret ned med 58 fuldtidsstillinger.

På Hvidovre Hospital vil man lukke otte senge på apopleksi-afdelingen og have færre medarbejdere på vagt på en række afdelinger, end man har i dag. På Hillerød Hospital lægges der op til, at flere fødsler skal gennemføres ambulant, og at der skal være færre medarbejdere på nattevagt på fødegangen.
Det er blandt de kontroversielle besparelser, der nu lægges op til at gennemføre på hospitalerne i Region Hovedstaden, erfarer berlingske.dk.
Spareforslagene, der netop er blevet præsenteret for politikerne, kommer fra hospitalerne, som er blevet pålagt at finde besparelser på over 300 mio. kr. for at få regionens budget for 2010 til at hænge sammen.
Men medarbejderne lægger ikke skjul på, at besparelserne kan få alvorlige konsekvenser.
Ifølge medarbejderrepræsentanter på Hillerød Hospital vil besparelserne lægge "yderligere pres på personalet og få konsekvenser for patientbehandlingen", hedder det i et brev, som er vedlagt sparekataloget fra Hillerød Hospital.
Der er lagt op til besparelser over en bred kam, og det er Rigshospitalet, der for alvor må holde for med besparelser. Riget skal således levere besparelser for ca. 70 mio. kr. Noget hentes ved at øge aktiviteten og tjene flere penge, men det fremhæves også, at en del af "budgettilpasningen i helt overvejende grad udmøntes som personalereduktioner svarende til i størrelsesorden af 58 årsværk".
Ifølge personalet på hospitalet vil besparelserne bl.a. føre til længere ventetider på blodprøvetagning og blodprøveanalyser.
Hvidovre Hospital skal spare godt 30 mio. kr. og her igangsættes nu en større analyse af fremmødet af læger og plejepersonale på hospitalet sammenlignet med vagtlagene på andre af de større hospitaler i regionen med en forventning om, at det vil være muligt at klare sig med færre medarbejdere på vagt end i dag.
Sparekravene kommer, selv om Region Hovedstaden faktisk har fået øget sine bevillinger fra regeringen med godt en halv mia. kr.. Men ifølge regionen dækker beløbet ikke de ekstra udgifter til f.eks. ny, dyr medicin og andre udgiftskrævende initiativer.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20071024-220631-2-1920x1282we

playI dag fylder et stykke dansk kulturarv 100 år - men det går kun én vej

25_seconds

playHus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere