SOSUer betaler regningen i Hillerød

Massive budgetoverskridelser sidste år tvinger nu hospitalet til at finde besparelser for 80 mio. kroner i det nuværende budgetår. Og regningen bliver sparket nedad i systemet.

Det kommer hovedsageligt til at gå ud over de 20 SOSU-assistenter på neurologisk afdeling. I onsdags blev de indkaldt til tjenstlig samtale, hvor de fik at vide, at de skal gå ned i arbejdstid med mellem to og ti timer om ugen, skriver Berlingske Tidende.
Ved tidligere sparerunder har der været tale om deciderede fyringsrunder, men nu skæres der i stedet for i arbejdstiden. Det har ifølge Lene Lindberg, der er formand for FOAs nordsjællandske afdeling, en simpel forklaring.
»Det er en fuldstændig ny taktik, og min meget begrundede mistanke er, at man simpelthen ikke har mennesker nok til at være dækket ind døgnet rundt, som er påkrævet. Når de skærer medarbejderne i tid, så kan de stadig sætte dem ind i belastede vagter - om aftenen, om natten og i weekenden,« siger hun og forklarer endvidere, at det får store konsekvenser for medarbejderne i forhold til både A-kassen og muligheden for efterløn.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere