Sort Fredag bliver en fest for butikkerne

To ud af tre butikker er hoppet med på den amerikanske tilbudstradition Black Friday, der fredag forventes at give travlhed ved dankortterminalerne i Hovedstadsområdet.

Billeder af vilde forbrugere, der stormer butikscentre, har i årevis præget de amerikanske byer den sidste fredag i november.

Også danske forbrugere har for alvor taget indkøbsfænomenet til sig, dog på en lidt roligere facon. Det ses tydligt på dankortforbruget på Black Friday.

I Danmark sidste år nåede dankortforbruget ifølge opgørelser fra Nets over 1,5 milliarder kroner. Det er ifølge Dansk Erhverv den tiende største dankortomsætning nogensinde på en dag.

LÆS OGSÅ: Hvorfor hedder det Black Friday?

Med det tal i baghovedet glæder den danske detailhandel sig ikke overraskende til, at det i dag igen går løs med Sort Fredag, der er udråbt til årets travleste handelsdag.

- Black Friday er eksploderet de seneste år. Det er vores klare fornemmelse, at dagen bliver endnu større end sidste år, siger Martin P. Barfoed, politisk konsulent i Dansk Erhverv, i en pressemeddelelse.

Ifølge Dansk Erhverv forventer to ud af tre butikker at give særlige tilbud til kunderne på årets Black Friday. Sidste år deltog fire ud af ti butikker i udsalgsfesten.

Også Post Danmark forventer travlhed fredag.

- På mandag forventer vi at skulle sortere 13 procent flere pakker end den tilsvarende mandag sidste år efter Black Friday, siger Morten O. Nielsen, kommunikationschef hos Post Danmark til Ritzau.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

20200417-093628-a-1920x1281we.jpg

Frisør ånder lettet op: Nu kan nye virksomheder få kompensation

Parkeringsvagt

Nu kommer der kommunal parkeringskontrol i Brøndby

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

Postbyen

playMegaprojekt skrider frem: Her skal Københavns næste højhuse bygges

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere