Søren Pind beskylder Thorning for løgn

Fungerende integrationsminister Søren Pind beskylder Helle Thorning-Schmidt for at lyve i Sass Larsen sag.

Fungerende integrations- og udviklingsminister Søren Pind beskylder på Facebook kommende statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) for at lyve i sagen om partifællen Henrik Sass Larsen.
      - Det afgørende er jo ikke, om hun lyver. Det må man lægge til grund hun gør. Det afgørende er, om det er OK, at en statsministerkandidat lyver, f.eks. i sager der vedrører personoplysninger. Ærlig talt er jeg splittet på det, skriver han og fortsætter:
      - Jeg synes ikke, det er i orden at tale usandt. Og jeg synes måske også, vi her kommer ind på et generelt karaktertræk, der i de senere år ikke har vist sig klædeligt hos hende. Imidlertid har vælgerne talt, og det skal og må respekteres. Svær sag, denne. Hvad synes I, lyder spørgsmålet til Facebook-vennerne.
      Tidligere på dagen har også Dansk Folkepartis Søren Espersen beskyldt Thorning for at lyve. Han mener, at hun lyver om årsagen til, at Politiets Efterretningstjeneste (PET) ikke vil sikkerhedsgodkende Henrik Sass Larsen som hendes kommende finansminister.
      - Hun er fuld af løgn, når hun torsdag skaber en spin-løgnehistorie om, at den eneste årsag til, at Henrik Sass Larsen ikke kunne blive minister i Danmark, er, at han én gang har drukket en kop kaffe med en rocker i Køge på en offentlig café, siger han og tilføjer:
      - Det sømmer sig ikke for Danmarks kommende statsminister.
      Helle Thorning-Schmidt har torsdag kaldt Sass' beslutning om at trække sig som ministerkandidat for klog, ligesom hun har afvist, at hun kunne have grebet ind tidligere. Ingen kunne vide, at sagen ville ende sådan, lød det fra Thorning.
      Hun har ikke personligt sagt, at mødet med Bandidos rockeren Torben Ohlsen Jensen var det eneste, som udløste sagen. Men hun har afvist at uddybe indholdet i sagen med ordene:
      - Jeg tror ikke, den her sag er så enkel. Jeg kan ikke gå yderligere ind i den her sag. Jeg vil ikke gå yderligere ind i den her sag.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Sygeplejerske

Sygeplejerskernes varslede strejke er udskudt for nu

Nemlig.com

Københavns Kommune beskylder firma bag Nemlig.com for underbetaling af chauffører

minimumsnormering

Åben slagudveksling på rådhus om penge til minimumsnormeringer

Skindergade

Bilerne får det røde kort: Gader i København lukkes for biltrafik

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere