Venstre revser regeringens udligningsreform: - De favoriserer Vestegnen

Venstre er ikke tilfreds med regeringens nye udligningsreform. Partiet mener, at der føres flest penge til de socialdemokratiske borgmestre på Vestegnen.

Regeringens forslag til en ny udligningsreform møder kritik fra oppositionspartiet Venstre. Sammen med de andre partier på Christiansborg var Venstre tirsdag indkaldt til forhandlingsbordet for at drøfte det kommunale udligningssystem med regeringen.

Venstre, som står til at få en central rolle i forhandlingerne, var anført af politisk ordfører Sophie Løhde.

Hvis den socialdemokratiske regering vil have gennemført sine ændringer i udligningssystemet, der tager fra de rige kommuner og giver til de fattige, så peger mange pile på, at Venstre skal med på aftalen.

Det kan dog blive en svær opgave, som det ser ud nu. For Sophie Løhde var ikke tilfreds med, at regeringen tilgodeser mange af kommunerne fra den københavnske vestegn.

- Man må sige, at regeringen med ret stor præcision har sørget for at lave et udspil, hvor man helt tydeligt kanaliserer flest penge over i hænderne på sine venner på Vestegnen i form af de socialdemokratiske borgmestre, lyder det fra ordføreren.

Syv ud at ti kommuner på Vestegnen modtager penge

Beskyldningerne fra Sophie Løhde går også på, at regeringen favoriserer de kommuner, der har et stort antal udlændinge boende.

- Man lægger op til massivt at overbetale for det, der hedder udlændingeudligningen, altså man betaler alt for mange penge til kommuner per udlænding og dermed storfavoriserer Vestegnen, fordi der bor mange udlændinge. Det er Venstre ikke tilhænger af, siger Sophie Løhde.

Ifølge regeringens udligningsform drejer det sig om alle syv kommuner (Albertslund, Ballerup, Brøndby, Herlev, Hvidovre, Ishøj og Rødovre) med en socialdemokratisk borgmester på Vestegnen, der står til at modtage penge. 

- Vi skal have en ordentligt udligningsreform, som er saglig og faglig begrundet og ikke bare på socialdemokratiske mavefornemmelser af, hvor deres gode venner og borgmesterkollegaer sidder, siger Venstre-politikeren.

Nedenfor kan du se, om din kommune skal betale ekstra eller modtage mere, end den i forvejen gør, hvis det lykkes regeringen at få gennemført sin udligningsreform.

Hvis der står minus foran, er det beløbet, kommunen skal aflevere mere årligt. Hvis der omvendt står plus foran beløbet, er det beløbet, kommunen yderligere modtager årligt.

Tallene beror på, at regeringen får gennemført sit udspil. 

 
 
Foto: TV 2 Lorry - grafik

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Ole Bjørstorp

Vraget borgmester truede med at forlade S - nu skifter han mening

Stormflod (1)

Ny rapport om kæmpe ø-projekt får lunken modtagelse: "Det er simpelthen dødens pølse"

Enhedslistens erhvervsordfører Victoria Velasquez

Enhedslisten vil give gavekort til millioner af danskere

vote-hilleroed.jpg

Magten kan skifte ved kommunalvalget i Hillerød - nu vil V og S vise deres forskelligheder

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere