Sommerhuse i høj kurs - går som varmt brød, siger ejendomsmægler

Der er fart på sommerhusmarkedet, hvor salgstiden er faldet med knap to måneder siden 2016.

Hvis man har planer om at sælge sommerhuset, skal man ikke nødvendigvis være nervøs for at det vil trække i langdrag.

Faktisk vil man formentlig opdage, at køberne er blevet en kende hurtigere ved havelågen, hvis man sætter sommerhuset til salg nu i forhold til for tre år siden.

Tal fra Boligsiden, som ejendomsmæglerkæden Nybolig har analyseret, viser, at siden 2016 er salgstiden på sommerhuse nemlig faldet med knap to måneder eller 51 dage, så det i dag tager 250 dage i gennemsnit for at få solgt et sommerhus.

Ifølge Peter J. Mattsen, som er direktør i Nybolig, skyldes de faldende salgstider en kombination af ny planlov og lave renter.

- I 2017 blev det muligt at realkreditfinansiere sit sommerhus med 75 procent mod tidligere 60 procent, samtidig med at man tillod pensionister at bruge sommerhuset som helårsbolig efter kun et års ejerskab. De lempelser satte et tiltrængt skub i sommerhussalget, og udviklingen ser ud til at fortsætte, siger Peter J. Mattsen i en pressemeddelelse.

Køberne er blevet klimabevidste

Den vurdering er baseret på, at dansk økonomi i øjeblikket er stærk, hvor vi har historisk lave renter og høj beskæftigelse, hvilket betyder, at flere har mulighed for at realisere drømmen om bolig nummer to.

Der er dog også en anden årsag som påvirker forventningen om, at salgstiderne på sommerhuse kan falde yderligere i 2020.

- Det er blevet trendy at holde ferie i Danmark, måske også på grund af klimadiskussionen, hvor det alt andet lige er mindre belastende at blive herhjemme. Hvis klimabevidstheden fortsætter med at stige, så tyder det også på, at danske sommerhuse vil komme til at stå i endnu højere kurs i fremtiden, siger Peter J. Mattsen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Eurojackpot

Lottovinder fik besked om gigantgevinst i bilen

Line Baun Danielsen

Nul erstatning i Se & Hør-sag: - Jeg har skyldt mig selv og mine børn at gå hele vejen

TV 2

Sygeplejerske om omstridt formulering: Jeg føler mig stødt som sygeplejerske, muslim, og kollega

katten charlie genforenet med ejer efter fem år

Katten Charlie forsvandt for fem år siden – nu er han endelig forenet med sin ejer igen

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere