Sommerhusbranchen bløder efter grænselukning: "Hold sommerferie i Danmark"

Udenlandske turister plejer at valfarte til Danmark, men grundet COVID-19 står sommerhusene nu tomme. Nu håber branchen at danskerne vil blive i Danmark i år.

Efter at regeringen lørdag formiddag valgte at lukke samtlige grænseovergange til Danmark, har det kunnet mærkes hos udlejningsvirksomheder af sommerhuse i Danmark.

Især tyskerne er glade for at feriere i Danmark, og det er også netop dem som står for langt de fleste bookinger af sommerhuse i det danske land. Men efter beslutningen om grænselukningen er alle ferier fra udenlandske og især tyske gæster nu aflyst.

quote Ejeren af sommerhuset er en almindelig dansk familie, der har brug for lejeindtægten. 

Allan Maul direktør, Feline Holidays A/S

Hos Novasol, som formidler udlejning af sommerhuse, står man til at miste over 100.000 overnatninger frem til den 13. april, hvor grænsen indtil nu er lukket til.

Men konsekvenserne er langt større, forventer Jesper Johansen, direktør hos Novasol.

- Det er en meget alvorlig situation både for os, vores gæster og husejere.

Forsøger at ombooke til senere på året

For at forsøge at hjælpe vores gæster på bedst mulig måde, tilbyder Novasol helt ekstraordinært deres gæster muligheden for at ombooke deres rejser til et senere tidspunkt i 2020, lyder det fra Jesper Johansen.

Også hos DanCenter er man lige nu i gang med at forsøge at ombooke udenlandske sommerhusgæster til andre perioder i 2020.

quote Jeg vil gætte på at 50 procent af de kortfristede bookinger er københavnere.

Allan Maul, direktør, Feline Holidays A/S

Det er uvisheden om udviklingen af covid-19, som gør, at mange udenlandske turister nu også aflyser blandet andet sommerferien i Danmark.

Hos Feline Holidays A/S oplever man, trods de mange annullerede påskeferier fra udenlandske gæster, at flere danskere booker sommerhuse.

- Jeg kender ikke det præcise tal, men jeg vil gætte på, at 50 procent af de kortfristede bookinger er københavnere. Det må da være bedre at have familier i et sommerhus med en 1.000 kvadratmeter grund end i en to-værelses på Nørrebro, siger Allan Maul, direktør hos Feline Holidays A/S til TV 2 Lorry. 

Fælles bøn til danskerne

Hos Novasol er man bevidst om, at det bliver en kæmpemæssig udfordring at fylde det hul ud som de udenlandske gæster efterlader ved at blive væk fra Danmark i år.

Derfor har både Novasol og Feline Holidays A/S da også en fælles bøn til danskerne.

- Vi vil gerne opfordre danskerne til at holde deres ferie i Danmark i år. Ejeren af sommerhuset er en almindelig dansk familie, der har brug for lejeindtægten. Det vil også gavne sommerhusområdets handlende, restauranter, isboder og så videre, som ellers går en grum tid i møde, siger Allan Maul.

Novasol råder over 10.000 sommerhuse i Danmark, og også her håber man, at danskerne vælger at holde ferien i Danmark i år. 

- Først og fremmest følger vi anvisninger fra myndighederne, men hvis man tænker sig at situationen stabiliseres på et senere tidspunkt, så vil vi absolut opfordre til, at man overvejer om en sommerferie i Danmark, tæt på havet og naturen, kunne være en mulighed, siger Jesper Johansen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Ishøj Bycenter.

Skruen uden ende: Fra torsdag lukkes butikker i Ishøj igen

40_percent

playBranchedirektør: Derfor er tøjbutikker hårdt ramt på trods af genåbning

20201115-163525-A-1920x1441we

Folketinget lemper rejserestriktioner i fire faser

Magnus Heunicke

Partiledere skal drøfte vaccinesituation med Heunicke onsdag

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere