Sommerferien er slut for mange: Bringer coronasmitten op

Antallet af coronasmittede stiger for første gang i fem uger. Ifølge SSI fordi folk er vendt hjem fra ferie.

Antallet af danskere, der bliver testet positiv for corona, stiger for første gang i fem uger. Det skriver Statens Serum Institut (SSI) i en pressemeddelelse.

Fra uge 31 til uge 32 antallet af coronasmittede steget med 18 procent.

Samtidig steg positivprocenten fra 25 procent til 27 procent. Smitten stiger i alle aldersgrupper.

Ifølge Tyra Grove Krause, der er faglig direktør i SSI, skyldes den stigende smitte, at folk er vendt tilbage fra sommerferie.

- Aktiviteten i vores samfund stiger, og folk er måske også mere opmærksomme på at lade sig teste ved symptomer i forbindelse med start på arbejde og uddannelse, siger hun.

Det er særligt i Region Midtjylland og Region Nordjylland, at smitten stiger. Det er også i Region Midtjylland, at der findes den højeste incidens - i uge 32 var der 262 smittede per 100.000 borgere.

Antallet af indlagte er steget

Incidensen er højest blandt de 40-59-årige, hvor mellem 274 og 288 per 100.000 er coronapositive. Den gruppe, hvor der er næstflest smittede, er i aldersgruppen 60-69-årige.

Også antallet af personer, der bliver indlagt med corona, er steget.

I uge 32 blev 548 indlagt med corona. Det er 42 flere end i uge 31.

Størstedelen af dem, der bliver indlagt, er personer i alderen 70 til 89 år.

Der er ifølge SSI ingen overdødelighed i Danmark, men for de 75-84-årige har dødeligheden været højere, end man forventede.

Antallet af coronarelaterede dødsfald er indtil nu opgjort til 64. Det er et fald i forhold til ugen før, hvor 80 døde med corona.

Den dominerende variant i Danmark er Ba.5.

95 procent af alle smittede er smittet med netop den.

/ritzau/